Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Superyllätys Tuusulaan: Rykmentinpuiston uudelle festivaalille odotetaan jopa 10 000 kuulijaa –"Hieno alue!"

Maineikkaat varsinaissuomalaiset festivaalijärjestäjät lähestyivät toimitustamme taskussaan muheva uutinen.

Tuusulassa järjestetään ensimmäistä kertaa kaksipäiväinen Rykmentinpuistorock-festivaali.

Aikuisille suunnattu tapahtuma toteutetaan 17.–18. kesäkuuta nurmikentällä Hyrylän uimahallin takana.

– Perjantaina ja lauantaina juhlitaan kotimaisten suosituimpien artistien kanssa. Lisäsäväyksen ohjelmistoon tuovat myös ulkomaiset esiintyjät, United Festivals Oy:n järjestäjä Henri Kulmala ja promoottori Robert Sainio kertoivat matkallaan palaveriin Tuusulan kunnan edustajien kanssa.

Yleisötavoite on haarukoitu tarkasti.

– Kyllä me 5 000 henkeä iltaa kohden tavoittelemme.

Tapahtuma tuo tänne kaivattua piristystä.

Pormestari Kalle Ikkelä

Perjantaina lavalle nousevat JVG, Sanni, Erika Vikman, Vesala sekä Virve Rosti & Menneisyyden vangit.

Lauantain nimiä ovat Neljä Ruusua, Tommi Läntinen, Suurlähettiläät, Johnny Logan sekä brittiläisen hevibändin Motörheadin entinen kitaristi Philip Campbell.

United Festivalsin huvitoimikunta kävi syksyllä 2020 tutkimassa pääkaupunkiseudun mahdollisia festivaalipaikkoja.

Tuusulan Rykmentinpuisto osoittautui järjestäjien mielestä mielenkiintoiseksi paikaksi sen saavutettavuuden ja hienon alueensa takia.

Tästä alkoi yli vuoden suunnittelu ja kaikki on valmista tulevaa alkukesää varten.

– Etsimme uusia ja erikoisia festivaalipaikkoja. Asfalttialueille emme halua mennä. Tapahtuma kantaa, jos paikka on hyvä, Kulmala ja Sainio toteavat ja viittaavat Rykmentinpuiston historiaan ja asuntomessujen nostattamaan maineeseen.

Tapahtumasta pyritään tekemään jokavuotinen.

Idea Tuusulan festivaalista syntyi kunnan elinvoimajohtaja Kristiina Salon ja festivaalijärjestäjän keskusteluissa. Salo on tehnyt festivaalijärjestäjän kanssa yhteistyötä aiemminkin.

Tuusulan pormestari Kalle Ikkelä kertoo, ettei kunta ole mukana rahallisesti tapahtumassa, mutta luonnollisesti hyötyy festivaalista.

– Tapahtuma tuo tänne lisää kaivattua piristystä pahoin kärsineelle ravintola-, matkailu-, ja tapahtuma-alalle sekä näkyvyyttä Tuusulalle, Ikkelä sanoo.

– Toiveemme oli, että festivaali palvelisi myös meidän ja yritysten asiakastilaisuuksien järjestämistä. Tämä tarkoitti, että festivaali olisi hyvä pitää ennen heinäkuuta ja mielellään ennen juhannusta.

Festivaalijärjestäjä on esittänyt muutamia toiveita yhteistyölle.

– Käytännössä ne ovat olleet nurmikon leikkuu, sähköliittymä ja vinkit paikallisten yhteistyökumppanien hankintaan muun muassa tarjoilun ja sponsoreiden osalta.

Lisäksi on luvattu tapahtuman promootiota elinkeinopalveluiden uutiskirjeessä.

Festivaalialueeksi tarkasteltiin useita paikkoja. Järjestäjä kävi Rykmentinpuiston lisäksi tutustumassa ainakin urheilukeskukseen.

Rykmentinpuistorockin taustalta löytyy vankka festivaalikokemus. United Festivals syntyi, kun Turun Down By The Laituri, Uudenkaupungin Karjurock ja Liedossa järjestettävä SmugglerRock yhdistivät voimansa.

Ensimmäinen uusi ja yhteinen festivaali oli Naantali Sunfest, joka järjestettiin vuoden 2020 elokuussa. Sunfest oli heti menestys.

Festivaalikirjoon kuuluvat tänä kesänä myös Hiidenkirnu festival Vihdissä ja Saimaa festival Lappeenrannassa.

United Festivals odottaa, että tänä vuonna tapahtumissa on yli 100 000 kävijää.

– Jos teemme, teemme sitten kunnolla, Henri Kulmala ja promoottori Robert Sainio virnistivät.

United Festivals on tekemässä yhteistyötä muutamien paikallisten toimijoiden kanssa. Muun muassa vip-tilan ruokailuista vastaa paikallinen ravintola Kerho.

Tuusulan elinvoimajohtaja Kristiina Salo on tehnyt aiemmin yhteistyötä Robert Sainion kanssa, kun hän toimi Uudenkaupungin yhteysjohtajana.

– Robert aloitti silloin Karjurockin ja kaupunki oli mukana tukemassa aloitusta. Aika merkittäväksi festivaaliksi se on vuosien mittaan kasvanutkin. Ja tietysti Henri Kulmala on ollut tunnettu pitkään omalla osaamisalueellaan Turussa, Salo kertoo.

Hän sanoo, että kuntien ja kaupunkien veto- ja pitovoimaan vaikuttaa merkittävästi ”se kaikki pöhinä”, mitä paikkakunnalla tapahtuu.

– Siitä sain ajatuksen, että Tuusulan kiinnostavuutta lisäisi iso musiikkifestivaali.

Kristiina Salo tapasi Sainion toissa kesänä ja otti puheeksi sen, että Sainio voisi laajentaa festivaalialuettaan Varsinais-Suomesta Uudellemaalle Tuusulaan.

– Tiesin, että hänellä on vahvaa kansainvälisen tason festivaaliosaamista. Neuvottelut aloitettiin silloin, mutta korona on tietysti mutkistanut suunnitelmia. Nyt vihdoin päästiin etenemään ensi kesän osalta.

– Onneksi myös tuusulalaiset valtuutetut ovat huomanneet tapahtumien merkityksen kunnan imagoon ja he tekivätkin valtuustoaloitteen tapahtumien edistämisestä Tuusulassa. Eli tässä vastataan myös tuohon aloitteeseen.