Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikon asunto | Järvenpääläisessä kahden kerroksen kaksiossa on parikin erikoisuutta

Ihan tavanomaisesta asunnosta ei ole kyse. Ylänkötiellä Järvenpään Kinnarissa sijaitseva kaksio on ollut myynnissä nyt jonkin aikaa.

Kokonaan syksyllä remontoidussa ja sen jälkeen käyttämättömässä asunnossa ensimmäisenä erikoisuutena pistää silmään se, että kaksio on kahdessa tasossa. Heti ulko-ovelta johtavat portaat yläkertaan, jossa sijaitsevat asunnon varsinaiset oleskelutilat: keittiö ja makuuhuone sekä wc.

Keittiö on musta ja kompakti. Sieltä löytyy pienen talouden tarpeisiin kaappitilaa, kahden levyn induktioliesi ja uuni sekä retrohenkinen jääkaappipakastin.

– Musta keittiö jakaa mielipiteet. Siitä joko tykkää tai ei, toteaa Habita Järvenpään myyntiedustaja Karma Savén. Saman tekee kaksi kerrosta. Aivan usein ei vastaan tule rivitalokaksioita, jotka ovat kahdessa tasossa.

– Yhden tason rivitalokaksioita on toki myynnissä jonkin verran. Itselleni tämä on ensimmäinen minulla myynnissä olevan kaksikerroksinen kaksio, Savén kertoo.

Makuuhuoneessa on säilytystilana pienehkö vaatehuone. Laatoitetun vessan lattia on tummanharmaata mikrosementtiä, joka tuntuu jalan alla yllättävän pehmeältä. Samaa materiaalia ja sävyä ovat rappuset. Makuuhuoneessa, olohuoneessa ja keittiössä lattiat ovat vaaleaa laminaattia. Seinät ovat kokonaan valkoiset.

Itse näkisinkin asunnon juurikin ensiasuntona.

Parveke on lasitettu.

– Se aukeaa sisäpihalle eikä sen alla ole kenenkään pihaa, vaan taloyhtiön nurmikkoalue.

Alakerrasta löytyy sauna ja pesuhuone, jossa on liitäntä ja tilaa pesukoneelle. Heti ulko-oven vieressä on neljän neliön henkilökohtainen ulkovarasto. Häkkivarastoja ei taloyhtiössä ole.

– Mielestäni on kiva, että varasto on tässä asunnon yhteydessä eikä jossakin kaukana.

Saven kertoo, että 46-neliöisestä asunnosta ovat olleet kiinnostuneita etenkin ensiasunnon ostajat, niin naiset kuin miehetkin.

– Itse näkisinkin asunnon juurikin ensiasuntona, Savén pohtii.

Vuonna 1979 valmistuneella taloyhtiöllä on kokoa reilusti. Siinä on viisi erillistä rakennusta ja peräti 38 asuntoa, osa yhdessä ja osa kahdessa tasossa.

– Lapsiperheitä tässä näkyy asuvan paljon, Savén arvelee.

Lähellä olevia palveluita ovat muun muassa Kinnarin päiväkoti, Kinnarin koulu, Just-terveysasema ja useampi erikokoinen ruokakauppa. Rautatieasemalle matkaa on alle kaksi kilometriä ja Rantapuistoon hieman enemmän.

Hintapyyntö asunnolla on 159 000 euroa.

Sarjassa esitellään Keski-Uudenmaan asuntotarjontaa.