Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hanna Tienhaara kokoaa yksinäiset yhteen Kellokoskella: "En osaa olla toimettomana"

Ihmisen ei ole hyvä olla yksin. Näin ajattelee Kellokoskella asuva Hanna Tienhaara, 42. Helsinkiläislähtöinen Tienhaara on toiminnan nainen, jolla pitää olla aina kädet täynnä tekemistä ettei elämä käy yksitoikkoiseksi.

– Olen multitaskaaja, hän nauraa.

Tienhaara opiskelee ja vetää erilaisia kerhoja, koska tuntee sen itselleen mielekkääksi toiminnaksi. Kun antaa, saa myös itse, on hänen mottonsa.

– En osaa toimettomana, jos ole tekemättä mitään, tylsistyn ja masennun, hän sanoo. Korona-aika on lisännyt ihmisten yksinäisyyttä, ja Tienhaara päätti, että asialle on tehtävä jotakin.

Hän perusti Yksinäiset yhteen ry:n, jonka toiminnanjohtajaksi hän itse ryhtyi. Yhdistys aloittaa maksuttoman toimintansa kahvitarjoilun kera Kellokoskella sunnuntaina 13.3. Paikkana on Kellotupa, osoitteessa Koulutie 20.

Toiminnanjohtaja on ideoinut toimintaa yhdessä kellokoskelaisen ystävänsä Satu Mäkisen kanssa, ja kaksikko on keksinyt paljon muun muassa erilaisia teemapäiviä.

– Teemapäivät pitävät sisällään kädentaitoja, ulkopuolisia vierailijoita, kokkailua, musiikkia, stand uppia, retkiä, näyttelyitä ja paljon muuta, hän luettelee.

Ensimmäisessä tapaamisessa on tarkoitus upottaa kädet multaan ja istuttaa erilaisia kasvien siemeniä, joiden kasvua voi sitten seurata kotona. Lisäksi kerholaiset pääsevät askartelemaan sytykkeitä, eli takkaruusuja, joiden materiaaleja Tienhaara saa lahjoituksina.

Tienhaara tietää, kuinka tärkeää on olla kuuntelevana korvana esimerkiksi yksin asuvalle vanhukselle tai vailla ystävää olevalle teinille, joka murehtii maailman menoa.

– Kellotuvalla on tarkoitus oleilla yhdessä tai vaikkapa pelailla lautapelejä, mutta järjestettyä ohjelmaakin on.

Paikalla on aina ammattiohjaajia, jotka toimivat tilaisuuksien vetäjinä. Myös mahdolliset yhteistyökumppanit ovat tervetulleita Kellotuvalle ideoimaan, mitä kaikkea kylällä voitaisiin yhdessä tehdä. Ruoka- ja vaatejakelu on suunnitelmissa, kun toiminta pyörähtää kunnolla käyntiin.

Tienhaara on entinen kasvihuoneyrittäjä Tuusulan Nuppulinnasta. Hän kouluttautui vihersisustajaksi, mutta allergiaoireiden takia hän ei voinut työskennellä kasvien parissa.

– Intohimoni olisi ollut kouluttaa uusia vihersisustajia alalle, mutta päädyinkin itse uudelleenkoulutettavaksi Step-koulutukseen, josta valmistun nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi.

Tällä hetkellä Tienhaara on työharjoittelussa Falkullan kotieläintilalla Helsingissä. Ensimmäisen työharjoittelunsa hän teki Tuusulan kunnalle ja viihtyi erinomaisesti.

Tienhaara asuu Kellokoskella, on naimisissa ja perheessä on 11-vuotias poika.

Hanna Tienhaara on intohimoinen sienestäjä ja vapaaehtoinen luontokartoittaja. Hän toimii Suomen Ladun Metsämörri-ohjaajana Mäntsälässä.

Lisäksi hän harrastaa geokätkeilyä.