Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keravan asemanseudun ideakilpailun kaikki 46 ehdotusta ovat nyt yleisön nähtävillä ja kommentoitavana – joukossa useita kaupunkikuvaa mullistavia ratkaisuja

Keravan asemanseudun kansainväliseen ideakilpailuun palautettiin hyväksytysti yhteensä 46 ehdotusta. Kaikki nämä työt ovat nyt nähtävillä ja yleisön kommentoitavana kilpailun nettisivuilla.

Ideakilpailun tarkoituksena on visioida Keravan asemanseudun ja keskustan tulevaisuutta pitkällä aikajänteellä. Ideasuunnitelmia ei ole tarkoitus toteuttaa sellaisenaan, vaan niiden avulla etsitään ideoita, joita voidaan tulevaisuuden kaavoituksessa tarkentaa.

– Asukkaiden mielipiteitä kilpailutöistä otetaan huomioon asemakaavatyössä mahdollisuuksien mukaan, Keravan kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Asukkaita pyydetään kiinnittämään huomiota erityisesti siihen, miten asema ja liityntäpysäköinti, joukkoliikenne sekä kävely- ja pyöräilyolosuhteet toimivat ehdotuksissa. Myös rakentamisen mittakaavasta, tapahtuma- ja oleskelupaikoista sekä uusista toiminnoista toivotaan mielipiteitä.

Ensimmäisenä on tarkoitus viedä eteenpäin Veturiaukion liityntäpysäköintialueen asemakaava, josta tehdään ehdotus kilpailun ratkettua.

Käytännössä kaikissa kilpailuehdotuksissa asemanseudulle esitetään kilpailun ohjeiden mukaisesti tehokasta rakentamista lukuisine kerrostaloineen. Joukossa on myös useita jännittäviä ja kaupunkikuvaa mullistavia ratkaisuja.

Kilpailun voittaja ratkeaa näillä näkymin huhtikuun aikana.

Kilpailun asiantuntijatuomareita ovat Keravan kaupunkisuunnittelujohtaja Pia Sjöroos, Arkkitehtiliitto SAFA ry:n tuomarit Vesa Humalisto ja Santtu Hyvärinen sekä Maisemasuunnitteluliiton valitsema tuomari Katariina Peltola.

Tuomariston puheenjohtajana toimii Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu, joka kertoo tiedotteen mukaan ilahtuneensa kilpailutöiden määrästä ja laadusta.

Lue lisää: K-kauppias Samuli Ruusun mielestä Keravan asemalle ei tarvita tuhansia neliöitä uutta liiketilaa: "En ymmärrä, miten ne hyödyttäisivät keskustan palveluita" – kaupunkisuunnittelujohtaja eri linjoilla