Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä on Keravan uusi visuaalinen ilme! "Jos ei herätä tunteita, olemme epäonnistuneet" – kaupungin brändi rakentuu nyt tapahtumien ja kulttuurien ympärille

Keravan kaupunki rakentaa brändiään jatkossa vahvasti tapahtumien ja kulttuurin ympärille.

Kerava aloitti työn brändin kirkastamiseksi keväällä 2021. Työn yhtenä tavoitteena on parantaa Keravan mainetta etenkin ulkopaikkakuntalaisten silmissä.

Keravan viestintäjohtaja Thomas Sund kertoo, että uuden brändin kantavaksi teemaksi valikoitui aika nopeasti kaupunkikulttuuri eri muodoissaan. Brändiä on rakennettu Kaupunki kulttuurille -iskulauseen pohjalta.

– Se tarkoittaa vapaa-ajan tapahtumien, taiteen ja liikuntakulttuurin esille nostamista. Tarkoituksena ei ole niinkään kehittää uusia tapahtumia, vaan että kaupunki toimisi tapahtuma-alustana ja että erilaisten tapahtumien järjestäminen olisi entistä helpompaa, Sund kuvailee.

Tavoitteena on, että tämä kaikki houkuttelisi Keravalle asukkaita, yrityksiä ja myös matkailijoita.

Kaupungin bränditarinaa tuodaan esiin myös uuden visuaalisen ilmeen avulla. Kaupungin uusi logo on nimeltään Kehys ja se koostuu Kerava- ja Kervo-teksteistä. Logosta on kolme erilaista versiota: neliskulmainen, avoin ja niin sanottu kehysnauha.

– Kehys on Kerava ja se viittaa kaupunkiin, joka toimii asukkaidensa tapahtuma-alustana, Sund luonnehtii.

Sosiaalisessa mediassa käytetään tunnuksena pelkkää K-kirjainta.

Ruotsinkielinen Kervo-teksti on Thomas Sundin mukaan haluttu mukaan, koska sen pohjalta on syntynyt aikoinaan Keravalle kehitetty lempinimi Sherwood.

– Tämä tieto oli minullekin uusi. Tarkoituksena on lisätä jatkossa myös ruotsin- ja englanninkielistä viestintäsisältöä kaupungista, Sund huomauttaa.

Uusi logo on monivärinen, ja väripareineen logosta on tehty toistakymmentä erilaista vaihtoehtoa. Monivärisyydellä halutaan viestiä monimuotoisesta ja moniäänisestä Keravasta.

Thomas Sund sanoo olevansa ylpeä siitä, miten rohkea uudistus on kyseessä.

– Jos visuaalinen ilme tai bränditarina kaupunkikulttuurista ei herätä tunteita, olemme epäonnistuneet.

Uusi ilme tulee jatkossa näkymään kaikessa kaupungin viestinnässä. Vanhasta, vuodesta 2002 käytössä olleesta käpylogosta luovutaan.

– Tästä eteenpäin kaikki materiaali tilataan uudella logolla. Muutos tapahtuu vaiheittain. Uutta ilmettä voi nähdä lähitulevaisuudessa esimerkiksi kaupungin autoissa, joiden teippaukset ovat joka tapauksessa uusimisen tarpeessa.

Käpylogo korvataan uudella logolla myös kaupungin verkkosivuilla. Suurempi uudistus verkkosivuille on tulossa näillä näkymin ensi syksynä.

– Jatkossa myös kaupungin opasteet on tarkoitus uusia visuaalisen ilmeen mukaisiksi.

Keravan 1950-luvulta peräisin oleva vaakuna pysyy käytössä uuden visuaalisen ilmeen rinnalla. Vaakuna on varattu viralliseen ja arvokkaaseen edustukselliseen käyttöön.

Keravan brändiuudistuksessa yhteistyökumppanina on toiminut tunnettu viestintätoimisto Ellun Kanat. Thomas Sundin mukaan kokonaisvaltainen brändin ja visuaalisen ilmeen uudistustyö maksaa yhteensä noin 59 000 euroa.