Viikon asunto | Keravalla myynnissä oleva omakotitalo suunniteltiin tontille asukkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaan

Keravalla Sarvimäentiellä on myynnissä vuonna 1997 rakennettu omakotitalo, jollaisia OP Koti Uusimaan kiinteistönvälittäjä Mika Sipilän mukaan tulee myyntiin harvoin.   

– Talon on arkkitehti suunnitellut kyseiselle tontille asukkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaan. Toista aivan samanlaista ei tule vastaan missään muualla, Sipilä vakuuttaa.

Kokonaisneliöitä talossa on 329. Varsinaisia asuinkerroksia on 1,5, mutta kellarikerrokseen on tehty huoneita, joita talon rakennuttanut perhe on käyttänyt muun muassa kuntosalina ja elokuvahuoneena. Lisäksi alhaalla on kylpyhuone, sauna, askarteluhuone ja autotalli, jossa on rasvamonttu. Yhdestä huoneesta löytyy takka. Alakerrassa on myös yksi sisäänkäynti.

– Ylhäällä on kolme makuuhuonetta, joista yksi on muokattavissa tarvittaessa kahdeksi huoneeksi.

Lisäksi ylhäällä ovat muun muassa keittiö, olohuone ja yksi kylpyhuone.

Ikkunoita on paljon, ja ne on suunniteltu avautumaan eri kokoisina eri suuntiin ja tuomaan sisään mahdollisimman paljon valoa.

Toista aivan samanlaista ei tule vastaan.

– Huoneissa on korkeuttakin paljon, joten rakennuttajat ovat olleet tässä edelläkävijöitä.

Keittiö on uusittu vuonna 2019. Siltä löytyy iso kylmiö-pakastin, erillisuuni, induktiotaso sekä leivinuuni ja olohuoneen puolelle aukeava takka. Tasot ovat graniittia ja lattia kiveä, jossa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä.

– Muualla yläkerrassa lattiat ovat kirsikkaparkettia. Alakerrassa on kivilattiat, ja niissäkin on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä.

Talo on ollut myynnissä jo jonkin aikaa. Sipilä toteaa, että juuri talon ainutlaatuisuus tekee sen, että mahdollinen ostajakunta on tavallista myynnissä olevaa taloa pienempi.

Sipilä sanoo, että taloa rakennettaessa materiaaleissa kiinnitettiin erityistä huomiota vähäpäästöisyyteen ja muun muassa maalien luonnonmukaisuuteen.

Tontti on 773 neliön kokoinen. Pihalla on kaksi terassia. Olohuoneesta aukeava terassi on avoin. Keittiön vieressä sijaitsee selektiivilaseilla lasitettu kuisti.

-– Selektiivilasin ansiosta kuistilla voi viettää aikaa sisävaatteissa jo alkukeväästä aina pitkälle syksyyn.

Sipilä vakuuttaa, että tontti on myös riittävän suojissa, vaikka Sompio suhteellisen täyteen rakennettu onkin.

– Puskat ja istutukset on sen verran päässeet kasvamaan, että kun ne saavat hieman vihreää väriä, niin täällä saa olla ihan rauhassa, Sipilä lupaa.

Omakotitalo

Osoite: Sarvimäentie 36, Kerava

Pinta-ala 195 m², muut tilat 134 m², kokonaispinta-ala 329 m²

Tontin pinta-ala 773 m²

Käyttöönottovuosi: 1997

Kerros/kerroksia: 1,5

Rakennusmateriaali: puu, alakerta harkkoa, yläkerta puurunkoinen. Osittainen tiiliverhoilu. Lämmitysjärjestelmä: hybridi, 4000 l lämmitysvedenvaraaja

Hinta 498 000 €

Asuntoa myy OP Koti Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut