Joustomieli valmentaa työelämään viisasta johtajuutta – Tuusulalainen Minna, hyppäsi 55-vuotiaana uudelle uralle

Tuusulassa asuvan Minna Levanderin, 57, kolmen vuosikymmenen mittainen ura optikkona ja myymäläpäällikkönä muutti isosti muotoaan vuonna 2019. Edessä oli iso päätös: jäädä vanhaan tai lähteä rakentamaan kokonaan uuttaa?

– Työpaikan organisaatiomuutos oli iso pysähtymisen paikka. Olin ollut 20 vuotta kiinnostunut ihmisten valmentavasta johtamisesta, työnohjauksesta ja mielentaidoista, ja päätin nopeasti, että haluan kouluttaa itseäni siihen suuntaan, Levander muistelee.

Hän opiskeli ensin ratkaisu- ja voimavarakeskeiseksi työnohjaajaksi ja johdon sekä esihenkilöiden valmentajaksi, mutta tuntui siltä, että jotain jäi vielä puuttumaan.

– Tausta kympin tyttönä ja laudaturin ylioppilaana, laaja koulutus tai vuosikymmenien työkokemus ei vielä takaa ihmisen henkistä kasvua, vaan koen, että siihen tarvitaan metataitoajattelua. Metataitovalmentajan sertifikaatti oli se koulutus, joka sitoi kaikki langanpäät yhteen, Levander kertoo.

Metataidoilla tarkoitetaan tutkimusten mukaan muun muassa ongelmanratkaisukykyä, oppimaan oppimista, vuorovaikutustaitoja, luovuutta, itsetuntemusta, kykyä kriittiseen ajatteluun, tunneälykkyyteen ja empatiaan sekä muutosjoustavuutta eli resilienssiä. Levanderin käymä Suomen Metataito Klinikan metataitovalmennusohjelma perustuu vertikaaliseen kehitykseen eli aikuisiän kehityspsykologiaan ja erityisesti siihen, miten ihmisen kehitys ilmenee käytännössä metataitoina. Se on suunnattu ammattivalmentajille.

– Metataitojen avulla mennään syvemmälle itseen. Pohditaan, miten ajattelen, tunnen itseni ja opin. Se on ajattelun ajattelua. Ihminen voi metataitojen avulla viisastua ja kypsyä henkisesti ihan koko ikänsä, Levander sanoo.

Ajattelun laatu ratkaisee työn ja elämän laadun.

Minna Levander

Hän kokee valmentajan työssään olevansa asiakasorganisaationsa tulkki, joka puhuu sekä johtajaa että duunaria. Tähän liittyy kiinteästi näkökulmittamisen taito, joka on metataitojenkin ydintä.

– Minulla se on kehittynyt lähijohtamistyössä, jossa olin päällikkönä se suppilon kapein kohta, jonka toisessa päässä on ylin johto ja toisessa työntekijät. Siinä on elintärkeää osata ottaa huomioon molempien näkökulmat.

Levander tuntee saavansa yksittäisessä organisaatiossa aikaan eniten tuloksia valmentaessaan ja tukiessaan ylintä johtoa.

– Auttamalla ylintä johtoa löytämään ajattelua, jonka avulla edistetään inhimillistä työkulttuuria, pystyy vaikuttamaan kaikista tehokkaimmin koko henkilöstöön. Vanha sanonta happinaamarin asettamisesta ensin itselle ja sitten vasta muille, pätee myös johtajien ja esihenkilöiden kohdalla, hän sanoo.

Valmentaessaan asiakkaitaan Levander ei neuvo, vaan auttaa ohjaamaan ajatusprosesseja suuntiin, jotka vähentävät kuormittavaa ajatusmylläkkää ja lisäävät selkeyttä.

– Lihaksetkin rapistuvat, jos ei käy kuntosalilla. Samalla tavalla mieli ja ajattelu rapistuu, jos niitä ei harjoita. Jos haluaa pitää aivoja kuormittavaa tietotyötä tekevän organisaation johdon ja henkilöstön työkykyisinä, pitää olla aikaa pysähtyä reflektoimaan ajattelun ja sitä kautta työn laatua. Ajattelun laatu ratkaisee työn ja koko elämän laadun, Levander kiteyttää.

Pakohuone-coaching on uusi innovaatio Suomessa

– Kun on kosketuksissa ajatteluunsa, niin luovuuskin alkaa vapautua, Levander sanoo.

Näin syntyi hänen kehittämänsä uusi valmennuskonsepti, joka yhdistää pakohuonepelin ja valmennuksen. Sekä pakohuonepelissä että työelämässä tarvitaan Levanderin mukaan ajattelua, joka johtaa tekemiseen. Hän peräänkuuluttaa nykyajan työelämään lisää viisasta johtajuutta, yhteistyötä, uteliaisuutta, luottamusta sekä turvaa. Tähän tarpeeseen valmennuskonsepti vastaa.

– Pakohuone-coachingissa ravistetaan irti vanhat ajatukset, unohdetaan roolit ja ollaan hetken aikaa ihan vaan ihmisiä yhdessä.

Konsepti on suunnattu organisaatioiden johto- kehitys- ja innovaatioryhmille ja tavoitteena on esimerkiksi ympäristönvaihdoksen ja ammattivalmentajan avulla oppia hyödyntämään ryhmän koko potentiaalia. Coaching -osuus räätälöidään aina jokaisen ryhmän yksilöllisiä tarpeita vastaavaksi. Pakohuonepeli -osuuden aikana siirretään työasiat sivuun ja keskitytään luovuuden virtaan.

– Pelin tehtävät ovat nerokkaita ja ne todella avaavat uusia ajatusuria, Levander kertoo.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut