Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kävimme täällä | Toimintaa moneen makuun: Keinukalliosta on vuosien saatossa muodostunut yksi kuntoilijoiden ja lapsiperheiden suosikkipaikoista

Ajatus oli alun perin tavata Keinukallion portaissa kapuavia kuntoilijoita kauniissa keväisessä säässä ja kysellä, että miltäpä ne ensimmäiset nousut maistuivat.

Vaikka aurinko helotti täydeltä terältä, olivat portaat typötyhjät. Eikä ihme. Niitä peitti vielä sen verran paksu jää- ja lumikerros, että jokainen raajoistaan ehjänä pitävä kiersi ne kaukaa. Muuten sunnuntainen päivä toi Keinukallion runsaasti liikkujia.

Ei ehkä ihan ruuhkaksi asti, mutta ei siitä kaukanakaan oltu.

Hyvässä kunnossa olevia latuja sivakoitiin menemään monella tyylillä ja vauhdilla. Mäet täyttyivät laskevista lapsista. Siellä täällä ulkoilutettiin koiria ja grillipaikoilta nousi tirisevän makkaran tuoksu.

Keravalainen Päivi Lindberg tuli hiihtämään tyttärensä Iisan ja tämän ystävän Mimin kanssa.

Tänne on näppärä tulla.

Päivi Lindberg

6-vuotiaat tytöt hihkaisivat ilosta, kun sukset menivät jalkaan ihan ilman apua. Kolmikko suunnitteli hiihtävänsä rauhallisesti pitkin lasten latuja ilman sen kummempia matkatavoitteita kauniista säästä nauttien. Sen jälkeen olisi vuorossa pulkkamäki.

– Hiihdossa parasta on se, että saa mennä lujaa. Eikun sittenkin se, että saa itse päättää vauhdin, Iisa ja Mimi pohtivat.

Alamäissä ei yleensä viitsi mennä lujaa.

– Niissä helposti kaatuu, Iisa perustelee.

Päivi Lindberg sanoo löytäneensä Keinukallion ulkoilupaikkana muutaman vuosi sitten. Sittemmin siellä on käyty ahkeraan.

– Tänne on näppärä tulla, ja parkkipaikoilla on yleensä tilaa. Ladut ovat hienossa kunnossa ja lasten pulkkamäki on hyvä. Se vain on harmi, että koronan takia kahvila ei ole ollut auki viimeisinä vuosina. Tässä erään tapahtuman aikaan se oli auki, ja silloin pääsimme käymään siellä.

Pulkkamäen huipulla 8-vuotias Martti Laitinen, 6-vuotias Oona Laitinen ja tämän 5-vuotias ystävä Viivi Skogster valmistautuvat ties kuinka monenteen laskuun. Mäki on kuulemma maailman paras.

– Tässä menee tosi kovaa, mutta ei pelota yhtään, lapset hihkuvat.

Äiti Satu Laitinen allekirjoittaa lasten mielipiteet, vaikka myöntää, että häntä itseään pelotti, kun hän laski mäen ensi kerran. Nyt se sujuu jo äidiltäkin rutiinilla.

– Tämä on kyllä alueen paras pulkkamäki. Onhan toki Talmassa hyvät mäet, mutta tämä on ilmainen, Laitinen toteaa.

Keinukalliossa vierähtää helposti pari kolmekin tuntia. Lapset saavat laskea niin kauan kuin itse haluavat.

– Joskus olemme myös grillanneet tuolla grillipaikalla.

Lahtinen kiittelee kaupunkia siitä, että alueelle saatiin myös grillit. Ne ovat hieno lisä monipuoliselle ulkoilupaikalle, vieläpä kun Keravan kaupunki tarjoaa niihin puut.