Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ainolan pysäköintiyhtiön perustaminen valtuuston käsiteltäväksi maaliskuussa – tiloja suunniteltu 400 autolle neljään tasoon

Järvenpään kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy Ainolan pysäköintiyhtiön perustamisen maaliskuun kokouksessaan.

Pelkästään Ainolan aseman itäpuoliselle alueelle tavoitellaan noin 107 000 kerrosneliötä asuin- ja liiketilaa sekä 2 300 uutta asukasta.

Rakennuttajakumppaneita valittaessa on sovittu, että keskuskorttelien autopysäköinti tulee maanpäälle keskitettyyn pysäköintilaitokseen. Myyntipäätöksissä ja kiinteistöjen kauppakirjoissa on sovittu, että pysäköintilaitoksen toteuttamisesta vastaa kaupunki.

Pysäköintilaitokseen tulee 400 paikkaa neljään tasoon. Se rakennetaan kaupungin omistamalle kiinteistölle, josta muodostetaan itsenäinen kiinteistö palvelemaan pysäköintilaitosta.

Ainolan aluekeskuksen kaupunkirakenne on niin tiivis, että pysäköinti on järjestettävä keskitetysti. Korttelikokonaisuutta ei ole kuitenkaan mahdollista toteuttaa yhden toimijan puolesta, koska hankekoko muodostuisi liian suureksi rakentamishankkeiden riskien hallinnan näkökulmasta. Kortteliin tulee kuusi eri rakennuttajaa, jotka kaikki tarvitsevat pysäköintipaikkoja rakentamilleen taloille.

Pysäköintilaitos on tarkoitus rakentaa lainalla, jolle haetaan kaupungin takaus. Takauspäätös tuodaan käsittelyyn erillisenä asiana.