Keuda lahjoittaa liki 17 000 euroa katastrofirahaston kautta – myös tukea on tarjolla

Keuda tukee Ukrainan sodassa kärsiviä sekä paikallisesti että kansainvälisesti humanitäärisen avun kautta ja lahjoittaa rahaa Suomen Punaisen Ristin katastrofirahaston kautta.

– Päädyimme lahjoittamaan euron per opiskelija ja viisi euroa per henkilöstön jäsen. Lahjoitussummaksi muodostuu näin 16 821 euroa, Keudan yhtymähallituksen puheenjohtaja Petri Graeffe kertoo tiedotteessa.

Keuda valmistautuu yhteistyössä jäsenkuntiensa kanssa paikallisesti alueen pakolaismäärien kasvuun ja vahvistaa maahanmuuttajille suunnattuja valmennus- ja koulutuspalveluita. Keudassa puhutaan 60 äidinkieltä. Opiskelijoita on sekä ukrainasta että venäjältä ja niiden lähialueilta. Apua on saatavilla sekä opiskelijahuollosta opiskelijoille että työterveyshuollosta henkilöstölle.

Arjen toiminnoissa jatketaan tuen tarjoamista.

– Osa kahviloiden myynnistä suunnataan Ukrainan sodan uhrien auttamiseksi. Tuki jatkuu toistaiseksi, tiedotteessa kerrotaan.

Keudalla on valmius majoitustoimintaan sekä ruoka-avun tarjoamiseen alueelle majoitetuille Ukrainan pakolaisille. Lisäksi venäläisomisteisten yritysten palveluiden ja materiaalien hankinnat on keskeytetty. Ravintolatarjontaan lisätään asiakkaille erillinen lahjoitusmahdollisuus, jolloin lahjoitus ohjautuu kokonaan ukrainalaisten hyväksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut