Jatka lausetta | Kalle Tahkolahti inhoaa omia ennakkoluulojaan ja saa muut ylittämään itsensä:”Viaton ahneus ei ole keneltäkään pois”

En olisi ikinä uskonut… että pääsen tekemään työkseni tätä, mitä nyt saan tehdä. Harrastin teatteria pienestä saakka ja hain monta kertaa erilaisiin koulutuksiin, joihin en päässyt. Yksi ovi kuitenkin aukesi, ja Metropolian esittävän taiteen linjan ansiosta olen nyt ammatiltani näyttelijä ja ohjaaja.

Olen loistava… kuuntelija ja hyvä saamaan ihmisiä uskomaan ja ylittämään itsensä ja olemaan parhaimmillaan.

Jännitän… esiintymistä silloin, kun en koe olevani tarpeeksi valmistautunut.

Minulla on onni asua ihan siinä puiston kyljessä.

Suurin asia, jonka olen oppinut elämäni aikana on… kuunteleminen. Olin menossa ensimmäiselle luokalle, kun mummoni istutti minut alas ja korosti tätä. Se on ollut minulle yhden sanan motto monessakin mielessä; kuuntele koulussa ja ota opiksi, kuuntele muita ihmisiä sekä itseä ja sitä, mihin maailma on sinua viemässä. Se tuo paljon sisältöä ja onnea elämään.

Jos saisin yhden toiveen, toivoisin… että pelko ja epävarmuus katoaisi maailmasta ja voisimme ihmisinä luottaa toisiimme niin, että kenenkään ei tarvitsisi ruveta aggressiiviseksi toisia kohtaan.

Järvenpäässä rakastan… sitä, että siinä on niin keskellä järvi ja puisto, jotka ovat kaupungin sykkivä ja hengittävä sydän. Minulla on onni asua ihan siinä puiston kyljessä.

Inhoan luonteessani sitä, että… vaikka yritän olla kuunteleva ja avoin kaikille, huomaan usein olevani ennakkoluuloinen ja saatan tehdä johtopäätöksen asiasta tai ihmisestä, ennen kuin olen antanut sille mahdollisuutta tulla esiin tai kuulluksi.

Minut saa liikuttumaan… viaton ahneus, kun vaikka videolla näen, miten vesimelonin puolikkaan löytänyt pesukarhu syö siitä autuaana. Viaton ahneus ei ole keneltäkään pois. Sitä näkee eläimissä ja ihmisissä, ja se on jotenkin kauhean haavoittuvasta ja hellyttävää.

Kun kukaan ei näe… niin osaan olla aivan silmittömän vihainen tosi pienistä asioista. Koitan olla todella lempeä ja tilaa-antava, mutta joskus nätisti sanottuna poljen jalkaa ja karjun ahdistuksen pois.

En voi sietää… sitä, kun laitteet tai liikenne eivät toimi niin kuin pitäisi.

Ihailen… muusikoita. On ihan käsittämätöntä, uskomattoman näköistä ja mielettömän kuuloista, miten jokuhallitsee instrumenttinsa niin täydellisesti, ettei tarvitse kuin ottaa se käteen ja alkaa tuottamaan musiikkia, joka saa aikaan tunteita ja voi viedä toisiin paikkoihin lähtemättä mihinkään.

Jokaisen kannattaisi joskus hakea… improvisaatiokurssille. Se aikanaan herkässä nuoruusiässä pelasti minut jopa syrjäytymiseltä.

Fakta

Kalle Tahkolahti

Ohjaaja, mentalisti, näyttelijä ja graafinen suunnittelija

Asuu Järvenpäässä

Perheeseen kuuluu puoliso Maiju

Ohjaa 1.4. Keski-Uudenmaan teatterissa ensi-illan saavan Buster Keaton - elämä ja teot -näytelmän

Vastaa valoista, äänestä ja grafiikasta Anna-Leena Sipilän 12.4. ensi-illan saavassa monologissa Hyviä päiviä ja säkkipillimusiikkia

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut