Maansiirtotyöt Oinaskadun koulutyömaalla Järvenpäässä alkoivat – lasten liikkuminen alueella pyritään turvaamaan

Maansiirtotyöt Oinaskadun päiväkodin ja koulun työmaalla ovat alkaneet.

– Aloituslupa saatiin kaupungin rakennusvalvonnalta ennakoitua nopeammin, hankkeesta Mestaritoiminta Oy:ssä vastaava projektipäällikkö Janne Mannersalo sanoo. Työt valmistuvat heinäkuun alkuun mennessä.

Mannersalo pahoittelee, että tiedottaminen työmaatilanteesta viivästyi.

– Nyt tietoa on kuitenkin jaettu, ja liikenteen sujuvuudesta päiväkodin sekä koulun kanssa sovittu.

Mannersalon mukaan liikennereitit alueella on pyritty toteuttamaan niin, että ne olisivat mahdollisimman turvallisia lapille.

– Haasteellisin tilanne on koulukuljetuksessa oleville lapsille, koska he joutuvat kävelemään kouluun sellaista kevytliikenneväylää pitkin, joka risteää työmaaliikenteen kanssa.

Kevytliikenneväylän sille kohdalle, jossa työmaaliikenteen liittymä sijaitsee, on laitettu puomit. Tavoitteena on, että puomit auttavat jalankulkijoita huomioimaan vaarallisen paikan.

– Lisäksi paikalla on tuplapuomit silloin, kun maata siirretään. Ne hidastavat jalankulkuliikennettä entisestään niin, että kulkijoiden huomio saadaan kiinnitettyä risteävään liikenteeseen vielä tehokkaammin.

Lisäksi lapsille näytetään video, jossa alueen turvalliset kulkureitit käydään läpi.

Työmaalle on tilattu myös reaaliaikaista tietoa ympäristön ilman laadusta tarjoava hiukkasmittaus.

– Se tulee ensi viikolla. Mittauksella valvotaan ilman laatua samalla tavalla kuin sitä valvottiin rakennuksen purkuvaiheessa, Mannersalo selvittää.

Oinaskadun koulu ja päiväkoti tehdään moduuleista, jotka on tilattu Teijo-Talot -yhtiöltä Perniöstä. Järvenpäähän moduulit saapuvat heinäkuussa. Käyttöön koulu ja päiväkoti otetaan ensi syksynä.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut