Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Uudenmaan toinen Pride 3. syyskuuta Jokelan Tiilitehtaalla – juhla on yhteinen naapurikuntien kanssa

Kulttuuri- ja ihmisoikeusjuhla Keski-Uudenmaan Pride järjestetään 3. syyskuuta Jokelan Tiilitehtaalla.

Tapahtuma on Tuusulan, Keravan, Järvenpään ja Nurmijärven yhteinen juhla, jota kunnat isännöivät vuorollaan.

Ensimmäisen kerran juhla järjestettiin Järvenpäässä viime vuonna.

Pridet ovat ihmisoikeustapahtumia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkyvyyden ja yhtäläisten oikeuksien puolesta tehdyn työn kunniaksi. Priden sanoma on, että jokainen saa olla ylpeästi oma itsensä.

Tänä vuonna Keski-Uudenmaan Pridea vietetään Minä elän! -teemalla, sillä Aleksis Kiven kuolemasta tulee kuluneeksi 150 vuotta. Merkkivuoden teemana on mielenhyvinvoinnin edistäminen kulttuurin, taiteen ja tiedon keinoin.

Pride-tapahtuma koostuu Tuusulassa, Keravalla, Järvenpäässä ja Nurmijärvellä pidettävistä ennakkotapahtumista, Pride-liputuksesta 2.–3. syyskuuta sekä 3. päivän Pride-juhlasta Tiilitehtaalla. Juhlaan on vapaa pääsy.

Tuusula haastaa naapurikunnat järjestämään Pride-juhlaa edeltävällä viikolla yhden Pride-etkotapahtuman.

Tuusulan kulttuuripalvelut järjestävät open call -ohjelmistohaun, johon esiintyviltä taiteilijoilta ja toiminnallisia työpajoja tarjoavilta tahoilta odotetaan ehdotuksia niiden omista ohjelmista.

Esitykset voidaan toteuttaa ennakko-ohjelmana tai Pride-juhlassa kello 15–20. Esitysten tulee kuvastaa Pride-henkeä, moninaisuuden tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

Ohjelmistohaku on auki 15. syyskuuta asti Tuusulan kulttuuripalveluiden verkkosivuilla. Kulttuuripalvelut kuratoi ohjelman ja tekee esiintyjien kanssa esiintymissopimukset.

Ehdota ohjelmaa täällä.