Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kerava ottaa 200 ukrainalaista pakolaista, jotka sijoitetaan kaupungin omistamiin Nikkarinkruunun asuntoihin

Keravan kaupunki ottaa vastaan 200 ukrainalaista pakolaista. Keravalle saapuvat pakolaiset ovat sotaa pakenevia lapsia, naisia ja ikäihmisiä. Keravalle saapuvat pakolaiset sijoitetaan kaupungin omistamiin Nikkarinkruunun asuntoihin. Pakolaisia varten on varattu noin 70 asuntoa.

– Keravan kaupungin maahanmuuttajapalvelut auttaa majoitukseen liittyvissä kysymyksissä sekä välttämättömien tarvikkeiden hankkimisessa. Maahanmuuttajapalvelut tekevät operatiivista yhteistyötä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa, sanoo Keravan maahanmuuttajapalveluiden esimies Virve Lintula kaupungin tiedotteessa.

Tilapäisen suojelun hakemisen jälkeen henkilöillä on oikeus saada vastaanottopalveluja, joita ovat muun muassa terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelut. Vastaanottokeskuksesta saa myös tarvittaessa tietoa, ohjausta ja neuvontaa erilaisiin arjen asioihin.

Kun henkilö on saanut oleskeluluvan tilapäisen suojelun perusteella, hän voi työskennellä ja opiskella ilman rajoituksia. Henkilö saa vastaanottopalveluita niin kauan, kunnes hän poistuu Suomesta, saa jonkin muun oleskeluluvan tai oleskelulupa tilapäisen suojelun perusteella päättyy ja henkilö voi turvallisesti poistua takaisin kotimaahansa.

Suomalaiset haluavat auttaa ukrainalaisia hädän keskellä ja viranomaiset saavat asiasta paljon yhteydenottoja.

– Yksityishenkilöille tehokkain tapa auttaa on tehdä lahjoitus avustusjärjestöille, jotka kykenevät toimittamaan avun perille keskitetysti ja myös arvioimaan avun tarpeen paikan päällä. Avustusjärjestöillä on kokemusta kriisitilanteista ja toimivat hankintaketjut. Mikäli haluat auttaa hädässä olevia ukrainalaisia, suosittelemme avun antamista avustusjärjestön kautta. Näin varmistat, että apu päätyy oikeaan paikkaan, Lintula sanoo tiedotteessa.

Lisätietoja aiheesta löytyy maahanmuutoviraston verkkosivuilta