Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jampan ostoskeskus tuhoutui tulipalossa – pelastuslaitos epäilee paloa tahallaan sytytetyksi

Jampan ostoskeskuksessa sattuneen tulipalon sammutus jatkuu aamuun asti, kertoi päivystävä palomestari Juha Virolainen.

Kymmenen aikaan illalla palo oli ehtinyt levitä ilmiliekeissä kaupan puolelle rakennuksen toiseen päähän. Rakennus tuhoutui palossa kokonaan.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos kertoi puoliltayöin Twitterissä, että sammutus- ja raivaustyöt jatkuvat aamuun ja että vieressä oleva päiväkoti selvisi savuvaurioin.

Aamuinen näky järkytti asukkaita ostoskeskuksen palopaikalla Järvenpäässä: "Siinä meni savuna ilmaan Jampan historia"

Jampan palossa liikkeensä menettänyt kauppias: "Se oli aidosti oman kylän kauppa" - Henkilökunnalle kiitos toiminnassa hätätilanteessa

Palo sai alkunsa roskakatoksesta. Pelastuslaitos epäilee, että palo on sytytetty tahallaan.

Rakennus on Virolaisen mukaan erittäin hankala sammuttaa.

- Katto on uusittu 2-3 kertaa, ja se on äärimmäisen hankala sammuttaa, kertoo Virolainen.

Paikalla oli yhteensä 30 pelastuslaitoksen yksikköä.

Pelastuslaitos kertoi seitsemän aikaan palon levinneen seurakuntakeskuksen puolelle. Liekit hipoivat seurakuntakeskuksen katonrajaa iltayhdentoista aikaan.

Kahdeksan aikaan palo levisi myös R-kioskin ja pitserian puolelle. Ostoskeskuksen kattorakenteita on avattu sammutustöiden vuoksi. Savua leviää runsaasti ympäristöön.

Palosta annettiin vaaratiedote puoli kymmenen aikaan. Alueella asuvia ihmisiä kehotettiin pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihto. Vaaratiedote peruttiin noin kahden aikaan yöllä.

Kauppakeskus evakuoitiin palon sytyttyä. Ostoskeskuksen yhteydessä olevasta Jampan seurakuntakodista kerrottiin alkuillasta, että henkilökunnalle ja ryhmäläisille tuli äkkilähtö hieman kuuden jälkeen ryhmäläisen kerrottua henkilökunnalle.

Järvenpään seurakunta kertoi, että viikonlopun messu ja kirkolliset toimitukset seurakuntakodissa joudutaan peruuttamaan savu- ja mahdollisten palovahinkojen takia.

Poliisi tutkii palon syytä.

Keski-Uusimaa seuraa tilannetta.

Juttua päivitetty klo 18.42, 18.53, 18.57, 19.21, 20.01, 20.24, 21.59, 22.33, 23.00, 26.3. 0.10, 7.21, 8.33 Juttua ja otsikkoa päivitetty kauttaaltaan klo 20.50, 22.20 ja 0.14.