Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jampan palossa liikkeensä menettänyt kauppias: "Se oli aidosti oman kylän kauppa" - Henkilökunnalle kiitos toiminnassa hätätilanteessa

Tulipalo: Poliisi pitää mahdollisena, että roskakatoksesta alkanut palo sytytettiin tahallaan.

Jampan ostari Järvenpäässä tuhoutui kokonaan tulipalossa, joka syttyi perjantaina alkuillasta. Palo alkoi rakennuksessa kiinni olleesta roskakatoksesta.

Poliisi pitää mahdollisena, että palo olisi tahallaan sytytetty, mutta tarkempaa tietoa asiasta ei vielä ole.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Krista Vallila Itä-Uudenmaan poliisista arvioi lauantaina, että asiasta on enemmän tietoa ensi viikon alkupuolella.

Palon takia Järvenpäähän annettiin perjantai-iltana puoli kymmenen aikaan vaaratiedote, joka purettiin aamuyöllä kahden aikaan. Palosta muodostui runsaasti savua, ja lähialueen asukkaita kehotettiin pysymään sisällä ja pitämään ikkunat kiinni.

Lähellä sijaitsevaa hoitokoti Vaahterakotia ei kuitenkaan jouduttu palon vuoksi evakuoimaan. Pelastuslaitos keskitti voimansa estääkseen leviämisen viereiseen päiväkotiin.

– Nyt viikonloppuna ei ole vielä vastauksia henkilökunnallekaan siitä, mitä jatkossa tapahtuu, K-marketin kauppias Tommi Ranki sanoi lauantaina iltapäivällä.

– Kauppaa ei ole, vahingot ovat mittavat. Se paloi ihan kivijalkaa myöten eikä mitään pelastettavaa jäänyt.

Henkilökunnalle Ranki antaa ison kiitoksen:

– Toimittiin juuri niin kuin piti. Ohjattiin asiakkaat ulos kun oli se tilanne. Ei ryhdytty tekemään sankaritekoja vaan tehtiin juuri oikein.

– Se, ettei henkilövahinkoja tapahtunut, on tietysti äärettömän iso asia.

Kauppias on hyvin pahoillaan sekä henkilökunnan että asiakkaiden puolesta.

– Se oli kylän keskus, aidosti oman kylän kauppa.

Jatkossa lähin kauppa on Saunakallion K-market. Kauppiaat ovat samat kuin Jampassa.

– Pyrimme täyttämään sen aukon, mikä nyt jää ja toivomme että pystymme vastaamaan siihen mitä asiakkaat toivovat.

– Elämän täytyy jatkua.

– Kun koko talo palaa, se ei ole yksin kauppiaan käsissä miten mennään eteenpäin. Olin yksi toimija kiinteistössä, mutta oli monia muitakin. Meille iso selkänoja on myös Kesko.

K-Market Jampassa oli myyntineliöitä noin 700 ja henkilökuntaa kahdeksan ihmistä.

– Liiketoiminta oli vakuutettu.

Ostoskeskuksen toimitusjohtaja Briitta Lajola sanoi lauantaina, että vielä on mahdotonta arvioida, miten kauan aikaa kuluu palon jälkiselvittelyihin ja päätöksentekoon jatkosta.

– Vartiointi, sen varmistaminen, ettei kukaan pääse vahingoittamaan itseään palopaikalla, sitten tulevat poliisin palonsyyntutkijat ja vakuutustarkastajat, hän luetteli ensi vaiheen töitä.

– Osakkaat päättävät sitten mitä jatkossa tapahtuu, mutta aikataulusta ei vielä voi sanoa mitään. Joka tapauksessa se vaatii aikaa.

Lajonen ei lauantaina ryhtynyt arvioimaan vahinkojen suuruutta euroina.

– Ostoskeskus oli reilu 2000-neliöinen ja alunperin rakennettu vuonna 1979. Seurakunnan osuus oli valmistunut 2000-luvulla.

Omistajina ovat kaupunki, seurakunta, porilainen sijoitusyhtiö pienellä osuudella sekä kansainvälinen sijoitusyhtiö.

– Se oli iso tulipalo, ja kaikille traumaattinen kokemus: asiakkaille, lähellä asuville, yrittäjille ja henkilökunnalle. K-market oli alueen ihmisten lähikauppa, moni piipahti kioskilla tai pitseriassa, ja seurakuntakodissa oli toimintaa.

Talossa oli myös neuvola.

Lue myös:

"Siinä meni savuna ilmaan Jampan historia"

Jampan ostoskeskus tuhoutui tulipalossa

Järvenpään seurakunnalla tilaisuus sunnuntaina Jampan ostoskeskuksen paloon liittyen