Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Järvenpää-talolla esitettävässä Juuret-nykytanssiteoksessa tanssivat myös ikäihmiset

Nykytanssin kärkiryhmä Susanna Leinonen Company sukeltaa muistojen ja kehollisuuden ytimeen Järvenpää-talolla keskiviikkona 6.4. kello 19.

Teoksen tanssijat ovat eri ikäisiä ja heillä on myös eri tanssikokemuksilla.

Teos kahlaa läpi suomalaisuuden ydintä ja sitä mitkä tekijät juurtuvat meihin elämän viedessä meitä eteenpäin. Se sukeltaa muistoihin, jotka elävät ja näkyvät kehoissamme.

Ainutlaatuiset tarinat muovautuvat liikkeen keinoin koreografiaksi, joka yhdistää eri sukupolvet. Elämän kerrostumista syntyy sanojen tuolle puolen ulottuva kertomus.

Teoksen tanssijoina toimivat Susanna Leinonen Companyn ammattitanssijat ja työpajoista valikoituneet ikäihmiset.

Juuret-teoksen tavoitteena on lisätä ikäihmisten osallisuutta aktiivisina toimijoina kulttuurin kentällä ja se on osa Helsingin kaupungin ikäihmisten kulttuurin ja liikunnan edistämishanketta.

Teoksen visuaalisesta ilmeestä vastaa pukusuunnittelija Sari Nuttunen yhdessä koreografi Susanna Leinosen kanssa ja äänimaailmasta rap-artisti, säveltäjä ja äänisuunnittelija Kasperi Laine.

Susanna Leinonen on yksi kansainvälisesti arvostetuimmista suomalaisista koreografeista. Leinonen on tunnettu persoonallisesta ja teknisesti vaativasta liikekielestä, joka yhdistää klassisen baletin ja nykytanssin elementtejä.

Tapahtuma järjestetään Järvenpään kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden ja Susanna Leinonen Companyn yhteistyönä.

Susanna Leinonen Company: Juuret ke 6.4. klo 19 Sibelius-sali, Järvenpää-talo, Hallintokatu 4. Liput: 22,50 / 20 /15 euroa Järvenpää-talon lipunmyynti Lippu.fi-verkkopalvelu sekä ovelta tuntia ennen tapahtumaa. Tapahtuman kesto noin 45 minuuttia ja esityksen jälkeen yleisökeskustelutilaisuus.