Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

42 hakijaa: Järvenpään kulttuurijohtaja lähtee johtajaksi Ouluun – "Toivon, että tuon osaltani yhteishenkeä koko työyhteisöön"

Järvenpään kulttuurijohtaja Sami Ylisaari on valittu Oulun uudeksi kulttuurijohtajaksi.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä sanomalehti Kaleva.

Valinta tehtiin Sami Ylisaaren ja Oulun kaupungin yleisten kulttuuripalveluiden päällikkönä työskentelevän Johanna Tuukkasen välillä.

Kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta päätti asiasta tiistaina.

Myös Yle uutisoi aiheesta keskiviikkona. Ylen mukaan Oulun kulttuurijohtajan viran kelpoisuusehdoissa korostettiin muun muassa kulttuurialan hyvää tuntemusta sekä tehtävien ja talouden johtamisosaamista.

Kaikkiaan 42 henkilöä haki virkaa. Kelpoisia heistä oli 41.

Ensimmäisessä vaiheessa haastatteluihin oli kutsuttu viisi hakijaa.

Toisessa vaiheessa kahdelle hakijalle tehtiin soveltuvuusarviot. Lisäksi heitä vielä haastateltiin.

Aiempi kulttuurijohtaja Samu Forsblom siirtyy ohjelmajohtajaksi Oulun kulttuuripääkaupunki 2026 -hankkeesta vastaavaan Kulttuurisäätiöön. Sen vuoksi hän sanoutui irti Oulun kulttuurijohtajan virasta.

Ylisaaren pesti alkaa näillä näkymin kesällä.

Oulun kaupungin verkkomediassa (munoulu.fi) Sami Ylisaari toteaa, ettei hänellä ole vielä kovin vahvaa tuntumaa oululaisesta kulttuurielämästä.

– Kohta alkaa ahmiminen, Ylisaari lupaa verkkomedian jutussa.

Ylisaaren mukaan Oulussa on paljon hienoja juttuja.

– Tietysti Oulu2026 on poikkeuksellinen kokonaisuus kulttuurin kentällä ja sen tuomat mahdollisuudet liittyvät varmasti kaikkiin osa-alueisiin. Toivon, että pystyn osaltani tuomaan hyvää yhteishenkeä ja inhimillistä otetta koko työyhteisöön ja siihen laajaan verkostokenttään, jossa pääsen toimimaan. Hienoa tulla Ouluun, Ylisaari hehkutti munoulu.fi-sivustolla.

Järvenpäässä Sami Ylisaari aloitti kulttuurijohtajana syksyllä 2018.

Tuolloin hän palasi entiseen kotikaupunkiinsa.

Hän syntyi Järvenpäässä ja asui kaupungissa kaksikymppiseksi asti. Hän pelasi junnuna myös Järvenpään Palloseurassa (JäPS).

Ennen Järvenpäätä Sami Ylisaari toimi projektinjohtajana suunnittelutoimisto Pink Eminence Oy:ssä. Sitä ennen hän oli Uuden sirkuksen keskus Cirkon toiminnanjohtajana.

Linkkejä yrityselämän suuntaan syntyi myös silloin, kun Ylisaari työskenteli Taideyliopiston Sibelius-Akatemian yrityssuhdepäällikkönä.