Järvenpään Puistobluesin kattaus on valmis: Nämä artistit nousevat piknik-konsertin lavalle – yhdysvaltalainen blueslaulajatar tekee paluun

Järvenpään Puistobluesin ensi kesän pääkonsertin artistikaarti on nyt valmis. Festivaali julkisti lopullisen listansa perjantaina.

Lauantaina 2. heinäkuuta Vanhankylänniemen piknik-konsertissa lavalle nousevat kotimainen 22-Pistepirkko, yhdysvaltalainen laulaja-kitaristi Joanna Connor, yhdysvaltalainen Devon Allman yhdessä Larry McCrayn ja JD Simon kanssa, ranskalainen Gaëlle Buswel sekä vuosien tauon jälkeen Puistobluesiin palaava Shemekia Copeland.

Pääkonsertin kotimaista antia edustava 22-Pistepirkko esiintyy legendaarisella kokoonpanollaan. Tutusta soinnista vastaavat laulaja-kitaristi Hannu ”PK” Keränen, basisti-kosketinsoittaja Asko Keränen ja rumpali Esa ”Espe” Haverinen.

Joanna Connor on chicagolainen blueslaulaja, lauluntekijä ja virtuoosikitaristi. Puistoblues muistuttaa tiedotteessaan, että häntä on tituleerattu blues- ja rockkitaran kuningattareksi.

– Järvenpäässä on luvassa alkuvoimaista, raakaa slidekitarointia ja bluesin syvimpiä tuntoja.

The Allman Betts Bandin ollessa tauolla lähtee palkittu Devon Allman tien päälle yhdessä Larry McCrayn ja JD Simon kanssa.

The Devon Allman Project on kuusihenkinen bändi, joka sekoittaa eri genrejä ja hallitsee Allmanin perheen kuuluisan jammailukielen.

Gaëlle Buswel on ranskalaissyntyinen laulaja-lauluntekijä ja kitaristi. Hän tuo Puistobluesiin omia kappaleitaan, joiden musiikkimaailma on väritettynä amerikkalaisen bluesrockin, folkin ja 1970-luvun rockin vaikutteilla.

Laulaja Shemekia Copeland puolestaan nähtiin viimeksi Puistobluesissa lähes kaksikymentä vuotta sitten.

Festivaalijärjestäjät hehkuttavat, että pitkän linjan Puistobluesin kävijät pääsevätkin todistamaan vanhan tuttavuuden kehityskaarta.

Puistoblues kertoo tiedotteessaan, että uudistuneen, viisipäiväisen Blueskadun sydän on nyt Järvenpään Rantapuistossa.

Bluesklubit ovat avoinna Blueskadun festivaalikansalle keskiviikosta sunnuntaihin 29.6.–3.7.

Järjestäjät lupaavat monenlaista tarjontaa kaikenikäisille. Mukana on edelleen esimerkiksi perheiden pienimmille tarkoitettu Kakarablues-tapahtuma.

Puistoblues on järjestetty Järvenpäässä kahden vuoden koronataukoa lukuun ottamatta yhtäjaksoisesti vuodesta 1978.

Festivaalin liput ovat jo myynnissä Lippupisteessä.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut