Jatka lausetta | Järvenpääläinen lastenkirjailija Nora Lehtinen on huolissaan ihmisten yksinäisyydestä ja ihailee päiväkodin työntekijää: ”Pääni on väsymätön taiteellisten projektien ideatehdas”

En olisi ikinä uskonut… että saisin kustannussopimukset kymmeneen lastenkirjaan, kun päätin vuonna 2018 ryhtyä kirjoittamaan täysipäiväisesti. Olen valtavan kiitollinen ja yhtä hämmästynyt aiheesta joka kerta, kun se tulee mieleen.

Olen loistava… ideoimaan asioita. Pääni on väsymätön taiteellisten projektien ideatehdas.

Lastenkirjoja kirjoittaessani havahdun usein siihen, että… aika kuluu niin nopeasti. Kun uppoudun luovaan

projektiin, aika katoaa. Yhtäkkiä koko työpäivä on mennyt, ja on aika tehdä lapsille ruokaa.

Haluaisin oppia… soittamaan viulua ja hoitamaan puutarhaa.

Tänään 2.4. vietettävänä kansainvälisenä lastenkirjapäivänä aion… etsiä lasteni kanssa kirjahyllystä eri maiden lastenkirjoja. Teemme niistä jotain kivaa sisältöä ystäväni kanssa perustamalleni Loitsutoimiston tarinamedian instatilille. Keräämme myös kahden vanhemman lapseni kanssa pisteitä lukulistoihin. Kun jokainen on saanut sata pistettä, teemme jotakin kivaa.

Jännitän aina… yhtä paljon sitä, että joku lukee kirjojani. Vaikka ne eivät käsittelekään minua, ovat ne kuitenkin jotenkin henkilökohtaisia. Tulee tunne, että lukija näkee lävitseni, mikä ei ole huono asia. Uskon, että mitä näkyvämpiä olemme maailmassa toisillemme, sitä parempi paikka tämä pallo on.

Järvenpäässä rakastan… lasten monipuolista harrastustarjontaa sekä hyvää kirjastoa. Kirjastolla on tosi hauska instatili. Rakastan myös Tuusulanjärven taiteilijayhteisön edelleenkin voimakasta taiteen palon ja ilmaisun vapauden kulttuuriperintöä.

Hyvä ystävä on… sellainen, jonka kanssa nauretaan vaikka olisi vaikeaa. Hyvän ystävän kanssa voi olla ihan hiljaa, eikä hän vaadi mitään. Hyvä ystävä soittaa vain sanoakseen: “Katso, mikä kuutamo!” Hyvä ystävä viikkaa kanssasi pyykit ja kysyy, miten jaksat. Olen onnekas, että minulla on juuri tällaisia ystäviä ja saan olla ystävä monelle upealle ihmiselle.

En voi sietää… huonoa ja muita vähättelevää käytöstä.

Ihailen… monia ihmisiä. Vapaita, määrittelemättömiä, taitavia. Sellaisia, joista huokuu läsnäolo ja ilo kaupan kassajonossa tai kun he pysähtyvät kadulla juttelemaan tuntemattoman kanssa. Ihailen myös suunnattoman paljon lapseni päiväkodin työntekijän tapaa tehdä lastenkasvatustyötä ja sitä, miten kauniisti ja tasavertaisesti hän kohtaa lapseni. Olen valtavan kiitollinen, että lapseni ovat saaneet olla tämän ihmisen hoidossa. Hän on tietämättään opettanut minulle paljon.

Jokaisen kannattaisi joskus hakea… kaveri tai naapuri lenkille tai kahville ja jutella sydämensä kyllyydestä myös mieltä painavista asioista. Olen huolissani ihmisten yksinäisyydestä. Kukaan ei saisi jäädä yksin mietteidensä kanssa. Me kaikki tarvitsemme toisiamme. Nyt on aika olla rohkea ja koputtaa ovelle.

Nora Lehtinen

Kirjailija, viestintäkasvattaja, erityispedagogiikan opinnot kesken.

Asuu Järvenpäässä.

Perheeseen kuuluu puoliso András sekä 14-, 9- ja 3-vuotiaat lapset.

Kirjoittaa Helsinkiin sijoittuvaa Hilma-täti-mysteerisarjaa, Aino ja Matias -lastenkirjasarjaa sekä Piirretään

satuja iholle -kirjasarjaa yhdessä kollegansa Jenni Skyttä-Forssellin kanssa.

Sarjan uusin kirja Taika-aurinko ilmestyi maaliskuussa ja Hattaratuuli viime vuonna.

Kalle Tahkolahti inhoaa omia ennakkoluulojaan ja saa muut ylittämään itsensä:”Viaton ahneus ei ole keneltäkään pois”

Rehtori Seppo Kärpänen jännittää muiden puolesta ja haluaisi, että asiat tapahtuvat nopeammin: ”Tunnen vastustamatonta halua mennä Monion työmaalle”

Mediataitelija Pasi Rauhala omistaa 28 kameraa ja yllättää itsensäkin kyynelillä – ”Päässäni pyörii jatkuvasti suunnitteluprosessi”

Kirjailija Tiina Raevaara jännittää etäesiintymisiä ja puhuu yksinollessa itsekseen – ”Haluan oppia käsiseisontapunnerrukset”

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut