Kävimme täällä | Koiramäen Pajutallissa Tuusulassa voi tutustua menneisiin aikoihin, possuihin ja peikkometsään

Sunnuntainen aamupäivä ei ole vielä ehtinyt kovinkaan pitkälle, kun Koiramäen Pajutallissa on jo melkeinpä ruuhkaa. Pihamaalla allustellaan verkkaisin askelin eri kokoisissa ryhmissä kohteesta toiseen.

Koiramäen Pajutalli on palvellut asiakkaitaan 18 vuoden ajan, ja siitä suurimman osa nykyisellä paikallaan Forsteninkujalla Tuusulassa. Kaikki sai alkunsa yhdestä kurssista. Tilintarkastajana toiminut Annukka Menna osallistui punontakurssille yhdessä miehensä kanssa. He innostuivat pajusta niin, että päättivät istuttaa peltoon muutama sata istukasta, ihan vain omaa harrastusta varten.  

– Siinä vaiheessa mopo karkasi käsistä, hän nauraa nyt ja paljastaa, että muutaman sadan sijaan maahan päätyi yhteensä 30 000 pistokasta eri pajulajeista.

– Aloimme miettiä toimitiloja pajutuotteiden myymistä ja kurssien järjestämistä varten. Silloinen autotallimme muuntui toimitilaksi, ja toimimme siinä kuuden vuoden ajan.

Kun nykyinen tila tuli vastaan, ei sen ostamista tarvinnut kauaakaan miettiä. Sinne saisi kaiken sen, mistä Menna oli haaveillut: pajutuotteita, kahvilan, sisustustuotteita ja pihapiiriin paljon nähtävää ja koettavaa.

Nyt tilalta löytyy lattiasta kattoon omin voimin remontoidut kaksi päärakennusta, joissa myydään sisustustuotteita. Toisessa on myös kahvila ja sen makeita ja suolaisia antimia. Pihan talleissa on erilaisia puutarhatuotteita, ja aitoissa voi ihailla menneiden vuosikymmenten ja -satojen elämää.

Pääsiäisenä olemme auki joka päivä.

Annukka Menna

–  Ajatus on se, että tämä on elämysmyymälä. Pihapiirin vanhalla saunalla asustavat minipossut ja kani ja toukokuussa tilalle tulee kesälampaita ja - kanoja. Kanat muuttava peikkometsään, joka herää henkiin kevään aikana. Kaikki punoutuu pajun ympärille, mutta jotta tällä elää, täytyy toiminnan olla monipuolista.

Tila on auki 11 kuukautta vuodesta. Helmikuu on hiljainen, joten silloin Mennat viettävät kesälomaa. Sesongit ja sen mukana osa tuotevalikoimaa vaihtuu neljästi vuoden aikana

– Vuosi alkaa pääsiäisestä, sitten tulee kesäkausi, sen jälkeen syksy kurpitsoineen ja syyskukkineen ja vuoden loppua kohde mennessä joulusesonki, Menna listaa.

Kun säät sallivat, kahvila laajenee ulos. Suosituin kahvilatuote on vastapaistettu korvapuusti.

– Pääsiäisenä olemme auki joka päivä.

Säännöllisesti tilalla käyvä korsolaispariskunta Iiris ja Marko Koskinen ovat ottaneet mukaan lapsenlapset Juliuksen ja Linnean.

– Käymme täällä jatkuvasti, Iiris naurahtaa.

–Täällä on kaikkea kivaa, muun muassa takorautatuotteet, joita haemme mökille. Ja ihanat possut ja hyvät kahvilan tuotteet, hän tiivistää koko porukan tunnot.

Sarjassa esitellään keskiuusmaalaisia paikkoja ja käyntikohteita. Voit ehdottaa toimitukselle piipahtamisen arvoisia paikkoja sähköpostilla osoitteeseen: vu.toimitus@media.fi.

Fakta

Koiramäen Pajutalli

Osoite: Forsteninkuja 10 as 1, Tuusula.

Avoinna: ti - pe 11.30-18.30; la - su 12-18; ma suljettu.

Aukiolot hieman vaihtelevat sesongin mukaan, joten ne kannattaa tarkistaa yrityksen verkkosivuilta osoitteesta www.koiramaenpajutalli.fi.

Koiramäellä viljellään kahdeksaa eri pajulajiketta ja myynnissä on pajupistokkaita ja -taimia sekä kuivattua, kuorellista pajua. 

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut