Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olympiakomitea on viemässä kolmannen epäasiallisen käytöksen epäilyn tutkintaan – "On vahva tahto asioiden selvittämiseen"

Suomen Olympiakomitea tiedottaa vievänsä kolmannen epäasiallisen käytöksen tapauksen riippumattomaan tutkintaan. Tapaus on erillinen Mika Lehtimäen tai Anni Vuohijoen tapauksista, ja kolmannen tapauksen kerrotaan liittyvän Tokion kesäolympialaisia edeltävään valmisteluleiriin.

Tapauksessa Olympiakomitean miespuolista työntekijää epäillään verbaalisesta häirinnästä liittyen komitean käyttämään ulkopuoliseen naisasiantuntijaan. Asian noustua julkisuuteen on epäillyn häirinnän kohteena ollut henkilö ottanut yhteyttä tasa-arvovaltuutettuun ja pyytänyt asian selvittämistä. Tasa-arvovaltuutettu on lähettänyt Suomen Olympiakomitealle selvityspyynnön asiassa.

– Haluamme tällä toimenpiteellä osoittaa, että noudatamme tinkimättä urheiluyhteisön vastuullisuusohjelmaa. Olemme reagoineet kaikkiin tietoomme tulleisiin tapauksiin ja tehneet kaikissa niissä omat selvityksemme. Samalla pidämme tärkeänä, että asiat selvitetään myös riippumattoman tahon toimesta, kertoo Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori julkisuuteen toimitetussa tiedotteessa.

– Olympiakomitealla on vahva tahto asioiden selvittämiseen. Jatkamme sitkeästi työtämme paremman liikunnan ja urheilun puolesta, Vapaavuori sanoo tiedotteessa.