Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuusulan kunnan myöntämää hävikkiruokajakelutukea voi hakea huhtikuun loppuun asti

Tuusulan kunta avaa yhdistyksille ja yhteisöille mahdollisuuden hakea tukea hävikkiruokajakelun ja ruoka-avun toteutukseen Tuusulassa tälle vuodelle.

Tukeen on varattu kaikkiaan 5000 euroa ja se on yksi osallistuvan budjetoinnin toteutuksista. Haku on käynnissä 30.4. asti sähköisellä hakemuksella.

Tuusulalainen yhdistys tai yhteisö voi hakea tukea muun muassa ruoka-avun järjestelykuluihin, kylmätilojen tai kuljetuslaatikoiden hankintaan, vuokra- ja polttoainekuluihin.

Tuen myöntämisen kriteereitä ovat ruoka-avun kattavuus, säännöllisyys, saavutettavuus ja toiminnan avoimuus.

Haettaessa tulee esittää toiminnan järjestämis- ja omavalvontasuunnitelma, kuvata millaista ruokaa tai elintarvikkeita jaetaan sekä ilmoittaa sopimuskumppanit.

Hävikkiruoan jakelun aloittamisesta on tehtävä ilmoitus Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen elintarvikevalvontaan.

Hakijan tulee nimetä toiminnasta vastaava vastuuhenkilö, jonka tehtävänä on esittää loppuraportti kun tuki on käytetty, viimeistään vuoden 2022 loppuun mennessä.

Mahdollisesta ylijääneestä tai käyttämättömästä tuesta tulee ilmoittaa heti kunnalle palautuksen sopimista varten.

Tuki hävikkiruokajakeluun ja ruoka-apuun on kertaluonteinen ja harkinnanvaraista. Hakuaikaa jatketaan 30.4. jälkeenkin, mikäli tukea on vielä jaettavissa. Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä toukokuussa.