Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Järvenpää tilaa Mannilantien ja Helsingintien kiertoliittymän taideteosluonnoksen kolmelta ammattitaiteilijalta – kaupunkilaisten näkemykset huomioidaan kyselyllä

Helsingintien ja Mannilantien kiertoliittymän keskelle aiotaan sijoittaa taideteos. Järvenpään kaupunki tilaa kevään aikana kolmelta taiteilijalta teosluonnokset.

Kaupunki kertoo verkkosivuillaan, että luonnoksissa havainnollistetaan suunniteltavan taideteoksen olemusta visuaalisesti ja kirjallisesti teknisine ratkaisuineen.

Lisäksi kaupunki kysyy verkkosivuillaan asukkailta mielipiteitä ja kokemuksia Mannilantien ja Helsingintien kiertoliittymän alueesta.

Taideteosta suunnitellessaan taiteilijat voivat siten perehtyä kaupunkilaisten ajatuksiin.

– Kiertoliittymän taideteos sijoittuu hyvin keskeiseen kohtaan kaupunkia, kaupunkikuvallisesti merkittävään paikkaan. Teoksesta voi myös nähdä rakentuvan vastinparin Kolmisoinnulle, ja se tulee näkymään niin kadulla liikkuville, Bulevardikorttelin asukkaille, liiketiloissa vieraileville kuin junassa matkustaville, kerrotaan kaupungin sivulla.

Ensimmäisenä työvaiheena on taiteilija- ja taideteoksen valinta, johon osallistuu moniammatillinen työryhmä.

Työryhmään kuuluu Järvenpään taidemuseon työntekijöitä, johtavia viranhaltijoita, Suomen taiteilijaseuran nimeämä taiteilija, julkisen taiteen asiantuntija ja kaupungin lukiolaisia.

Valintaraatiin kuuluvat kokoelma-amanuenssi Leena Kauppinen, lukiolaiset Elli Oikarinen ja Aurora Rybicki, kaupunkitekniikan johtaja Mikko Autere, kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen, taidekoordinaattori Marjukka Korhonen, asiakkuusjohtaja Sami Ylisaari, kaupunkikuva-arkkitehti Maria Suutari-Jääskö ja museopalveluiden päällikkö Jaana Tamminen.

Kaupunki valitsee yhden luonnoksista toteutettavaksi. Luonnokset valmistuvat elo-syyskuussa ja varsinainen taideteos valmistuu arviolta loppuvuodesta 2023. Kiertoliittymä valmistuu jo aiemmin.

Järvenpään kaupungin verkkosivuilla www.jarvenpaa.fi on linkki asukaskyselyyn, joka on avoinna 24.4. asti.