Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kasvitarinassa Rian perheen ihmepensas

Ria Sarasti sai ihmepensaan 17-vuotiaana syntymäpäivälahjaksi lukioystävältään.

"Tänä vuonna tulee kuluneeksi 14 vuotta kukan saamisesta. Sekä kukka että ystävyyssuhde kukoistavat hyvin näiden vuosien jälkeen ja toivottavasti vielä pitkään.

Ihmepensas ehti olla minulla 12 vuotta ennen kuin teki ensimmäisen kerran kukkia vuonna 2020. Se on myös esikoiseni syntymävuosi. Samana vuonna kasvi muutti evakkoon siskoni luokse Vantaalle, lievän myrkkylisyytensä takia.

Siskoni hyvässä huomassa tuli uusi kukinto.

Ihmepensas joutui kuitenkin taas muuttamaan 2021 kun siskoni adoptoi rescuekoiran. Kukka tuli hoitoon äidilleni Tuusulaan, sillä emme vielä uskaltaneet ottaa sitä kotiin kun kuopuksemme syntyi syksyllä 2021. Mutta pääsi sentään lähemmäksi meitä.

Mullan vaihtojen jälkeen nyt alkukeväästä 2022 ihmepensas taas kukki. Itse sain odottaa 12 vuotta ensimmäistä kukintoa, mutta äidilleni ja siskolleni ihmepensas kukki heti.

Kukka on vielä ehkä muutaman vuoden on äidilläni hoidossa, kunnes otan kukan taas kotiin. Käymme kuitenkin äidilläni, lasten mummolassa, ja näemme kukankin voinnin.

Esikoinen ollut erityisen kiinnostunut ihmepensaasta, vaikka mummolassa on useampia viherkasveja. Ehkä hän jo ymmärtää että se on meidän perheen ihmepensas."

Kasvitarinat-sarjassa julkaistaan lukijoiden lähettämiä kertomuksia kodin kasveista.