Sulamisvesi katkaisi alikulun käytön Järvenpäässä – Tulvatilanteen kehitys riippuu nyt säästä

Sulamisvesi esti kevyen liikenteen alikulkutunnelin käytön Järvenpäässä maanantaina. Pohjoisväylällä Paavonpolun kuntoradalle johtavaan alikulkuun kertyi metrin verran vettä. Pelastuslaitos merkitsi paikan niin, ettei siitä nyt kuljeta.

Sipoossa pelastuslaitos sai maanantaina iltapäivällä vahingontorjuntatehtävän, kun kevättulva uhkasi omakotitaloa Snicckarbackantiellä.

Perjantaina pelastuslaitoksen yksiköt pumppasivat vettä ja avasivat lumen ja loskan patoamia viemärikaivoja Sulantien alueella Tuusulassa, kun vesi nousi useiden kiinteistöjen pihoille.

Kaiken kaikkiaan tulvatilanne Keski-Uudellamaalla ei kuitenkaan vaikuta pelastuslaitoksen näkökulmasta pahalta.

Päivystävä palopäällikkö Yrjö Jalava sanoi myöhään maanantai-iltapäivällä, ettei Ympäristökeskuksen tulvaennusteen mukaan lähipäivien tilanne näytä huolestuttavalta.

– Tilannetta tasoittaa se, ettei ole lämpöaaltoa ja yöpakkaset rauhoittavat sulamista.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen alueella jokakeväisiä tulvapaikkoja on muun muassa Vantaanlaaksossa.

– Keravanjoki on melko rauhallinen. Tuusulanjärvessä on mahdollista hyvin säädellä veden pintaa juoksutuksilla, Jalava sanoo.

Jokien jäät ovat Uudenmaan Ely-keskukseen mukaan pääosin jo sulaneet tai sulavat paikoilleen. Liikkeelle lähtevät jäät ovat kuitenkin heikentyneet huomattavasti, joten jääpatoriski on vähäinen.

Pääsiäisviikolla päivälämpötila voi nousta lähemmäs kymmentä astetta, mutta öistä ennustetaan ainakin alkuviikolla viileitä. Torstaille ja perjantaille ennustetaan vesisateita.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut