Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kasvitarinassa joulu- vai pääsiäiskaktus?

Eila Lepistö Järvenpäässä omistaa lehtikaktuksen, joka kukkii, mutta minkä värisenä?

"En tiedä kaktukseni ikää, mutta se oli ollut vanhemmillani todella kauan. Todennäköisesti äitini sai kaktuksen omalta äidiltään.

Vanhempani joutuivat ryhmäkotiin vuosina 2014 ja 2015 ja heidän oma kotinsa piti tyhjentää, joten kaktus muutti veljeni luo Valkeakoskella.

Kaktus kukki aniliininpunaisia kukkia joka vuosi. Veljeni kuoli 2017. Taas oli edessä asunnon tyhjennys ja kukan muutto, meille Järvenpäähän. Annoin kaktuksen olla lähellä ikkunaa, kuten se oli ollut edellisissä paikoissakin, mutta silti kaktukseni ei kukkinut minään vuonna.

Kunnes ennen joulua 2021 kaktus alkoi kukkia, mutta kukat olivat muuttaneet väriä, nyt ne olivat valkoiset. Kaktus oli siis joulukaktus.

Veljelläni olisi ollut syntymäpäivät 10.3 ja äidilläni 27.3. Heidän muistokseen kaktus alkoi kukkia jälleen maaliskuussa. Myös pääsiäiskaktus? Kaktus on nyt muisto edesmenneistä vanhemmistani ja veljestäni. Toivon, että kaktus jatkaa eloaan hyvinvoivana ja kukkii minun luonani myös tulevina vuosina. Kesällä aion antaa kaktukselle ulkoilmaa, kun vien sen ulos kesäksi."

Kasvitarinat-sarjassa julkaistaan lukijoiden lähettämiä kertomuksia kodin kasveista.