Viikon kysymykset | Kansanedustaja Ari Koponen keskustelee joulupukin kanssa maailman asioista eikä koe parran kasvatusta mielekkääksi

Hei Ari, mitä kuuluu?

Kiitos kysymästä. Kesän vihreyttä, valoa ja aurinkoa kohti meneminen saa aina suupielet kaartumaan ylöspäin.

Mikä elämässä on parasta juuri nyt?

Monipuolinen ja vaihteleva työ. Siinä on mahdollista vaikuttaa itselle tärkeisiin asioihin, jotka auttavat laajasti ihmisiä Suomessa.

Oletko ollut kiltti?

Kaikki tekevät varmasti parhaansa ollakseen, mutta välillä jokainen tekee myös virheitä.

Mites on kansan edustaminen sujunut?

Olen saanut ajettua oppositiosta käsin läpi kaksi omaa koulukiusaamisen- ja väkivallan vastaista lakialoitetta, joihin molempiin sain taakse yli puolet kansanedustajista. Tämä on harvinaista eduskunnassa. Lisäksi koko maan laajuiseen kokeiluun on edennyt toimintamalli lasten- ja nuorten ja koko kouluyhteisön hyvinvoinnin parantamiseksi. Alullepanin siitä kansalaisaloitteen jo ennen edustajaksi pääsemistä.

Mitä teet mieluiten vapaa-ajalla?

Vapaa-aika on ollut kortilla, mutta kun sitä on, pyrin viettämään aikaa lasten kanssa, liikkumaan ja vain olemaan.

Kun Joulupukki, Big Brother ja Brother Christmas kohtaavat, mistä silloin keskustellaan?

Näiden kolmen yhteistä keskustelua ei ole vielä koskaan tapahtunut, mutta aina kun Joulupukki ja Brother Christmas tapaavat, puhutaan laajasti maailman asioista ja siitä, miten voisimme omilla tekemisillä ja yhteistyöllä tuoda ihmisille hyvää oloa ja tässä ajassa myös rauhaa.

Mikä asia on erityisesti koskettanut viime aikoina?

Ihmisten yhtenäisyys ja auttamisen halu paremman huomisen puolesta. Olemme kohdanneet viimeisten vuosien aikana todella paljon vastoinkäymisiä, mutta olemme mielestäni näyttäneet, että yhdessä selviämme mistä vain.

Miksi et kasvata oikeaa partaa?

En ole koskaan kokenut sitä mielekkääksi.

Mikä muu kuin parta erottaa Ari Koposen ja Brother Christmasin toisistaan?

Ari Koponen vie hauraassa asemassa olevien ja suomalaisille tärkeitä asioita lainsäätäjänä eteenpäin, kun taas Brother Christmas auttaa yksittäisiä ihmisiä ruohonjuuritasolla ja tuo sieltä muutostarpeita lainsäätäjälle. Tämä yhteistyö tuo päätöksiin ihmisten arjen todellisuutta ja on näyttänyt toimivan erittäin hyvin.

Mikä neuvo on ollut käänteentekevä elämässäsi?

Älä pelkää epäonnistumista.

Millainen asuinpaikka on Tuusula?

Lapsi- ja perheystävällinen, kehittyvä maalaismainen kunta Helsingin kainalossa. Tuusulassa otetaan huomioon ihmiset vauvasta vaariin. Täällä on kaunis luonto monipuolisine ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksineen taidetta unohtamatta.

Ari Koponen

Syntynyt vuonna 1982 Vantaalla

Asuu Tuusulassa

Perheeseen kuuluu puoliso ja kaksi lasta

Kansanedustaja (ps.)

Perustanut hyväntekeväisyysjärjestö Brother Christmas ry:n, jonka keulahahmona toimii.

Pääluottamusmies Outi Erkko kuuntelee kuormittuneita hoitajia ja uskoo hammaspeikkoihin: ”Elä tänään, huomista ei ole kenellekään luvattu”

”Sydämeni on avautunut kaikille maailman lapsille” – Tuusulan maahanmuuttokoordinaattori Kristiina Illikainen paiskoo ylitöitä ja lataa akut metsässä lenkkeillen

Antti Lehdon elämässä Hunksit tulevat olemaan aina – Mikä tapahtuma on ollut Aino-areenan liiketoimintajohtajalle henkilökohtaisesti ikimuistoisin?

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut