Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kävimme täällä | Galleria Alli on pullollaan käsitöitä – Keravalla sijaitseva puurakennus on vuokrattavissa läpi vuoden

Siinä se nököttää keskellä Keravaa, aseman kupeessa ravintoloiden, kirjaston ja koulun ympäröimänä. Ulkopaikkakuntalainen saattaisi hämmästellä maalaismaista pihapiiriä keskellä kaupunkia, mutta keravalaiset ovat siihen tottuneet.

Nimeä Galleria Alli kantava rakennus on ollut paikallaan jo yli sadan vuoden ajan. Rakennus oli ennen puuseppä Karl Jacob Svenskin koti. Hän rakensi huvilan itselleen vuonna 1914.

KuumArtin mukaan rakennus oli vaarassa tuhoutua talvisodan aikana, kun sirpalepommi putosi huvilan portinpieleen. Keravan kaupunki pakkolunasti huvilan vuonna 1988, ja vuonna 1990 Keravan Kuvataiteilijat ry sai rakennuksen galleriatilakseen.

Vuodesta 2007 galleriaa on ylläpitänyt KuumArt ry. Lattia narisee kodikkaasti sisään astuessa.

Meillä on täällä myynnissä kaikkea mahdollista käsin tehtyä.

Vastassa on kasapäin käsitöitä ja kaksi hymyilevää kädentaitajaa: Kaija Mäkivirta ja Heli Juutilainen.

Juuri nyt Galleria Allissa on Keravan Kädentaitajien myyntinäyttely. Sunnuntaihin 17. huhtikuuta saakka ihailtavana ja ostettavana on käsitöitä laidasta laitaan.

– Meillä on täällä myynnissä kaikkea mahdollista käsin tehtyä. On muun muassa koruja, puutavaraa, mattoja, sepän tuotteita, pääsiäiskoristeita, villasukkia, kasseja, kortteja ja trikootuotteita, naiset listaavat. Väriloisto piristää.

Mäkivirta kertoo, että nyt on ollut hieman aiempia myyntinäyttelyitä hiljaisempaa. Mikä lie on asiaan vaikuttanut, ehkä säät, ehkä maailmantilanne. Arpoja on kuitenkin mennyt isot määrät, kuten aina.

– Joka toinen arpa voittaa. Palkintoina on erilaisia käsitöitä ja tuotto menee kokonaisuudessaan Punaisen Ristin kautta Ukrainaan, Juutilainen kertoo. Myynnissä on myös itsetehtyjä herkkuja, kuten erilaisia makeita leivonnaisia, saaristolaisleipää, suolaisia piirakoita ja marjasäilykkeitä.

KuumArt vuokraa Galleria Allia kahden viikon jaksoissa. Kädentaitajien jälkeen Gallerian valtaavat Keravan tilkkukilta, sitten Keravan taidekoulu.

Sen jälkeen on vuorossa alakouluikäisille lapsille suunnattu tilataideteos Pikku-Nuusku 4 ever, joka kietoutuu 2001–2003 eläneen Pikku-Nuusku hamsterin tarinan ympärille. Pikku-Nuusku oli taiteilija Ojanperän lemmikkihamsteri, jonka elämään hän lapsena vahvasti eläytyi muun muassa tekemällä hamsterille omat nettisivut.

Näyttely tutkii lapsen tapaa käsitellä lemmikin kuolemaa. Installaatio antaa mahdollisuuden harjoitella surun tunteen ja menetyksen käsittelyä turvallisessa ympäristössä lapsen omilla ehdoilla. Tekijät ovat Taiteilija-pedagogi Emmi Ihalainen ja kuvataiteilija Noora Ojanperä.

Sarjassa esitellään keskiuusmaalaisia paikkoja ja käyntikohteita. Voit ehdottaa toimitukselle piipahtamisen arvoisia paikkoja sähköpostilla osoitteeseen: vu.toimitus@media.fi.

Koiramäen Pajutallissa Tuusulassa voi tutustua menneisiin aikoihin, possuihin ja peikkometsään

Kakkutalo Gilanissa saa suun makeaksi kakkubuffetista – tällainen on suomalaisten kakkumaku

Maailman murheet voi jättää ulos – Ravintola Kerhossa tavoitteena on timanttinen asiakaspalvelu