Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuhannen oppilaan jättikampuksen suunnittelu etenee Tuusulassa

Tuusulan Rykmentinpuistoon rakennettavan noin tuhannen oppilaan monitoimikampuksen suunnittelu etenee. Elinkaarihankkeena toteutettavan kampuksen neuvotteluvaiheessa on mukana useista palveluntuottajaehdokkaita, joiden kanssa hanketta kehitetään, kerrotaan Tuusulan kunnan tiedotteessa.

Kun julkinen tarjouspyyntö on tehty, voivat palveluntuottajaehdokkaat antaa tarjouksensa. Monitoimikampuksen tilat suunnitellaan noin tuhannelle oppilaalle, joista osa on erityisen tuen oppilaita. Tiloista on tarkoitus suunnitella monikäyttöiset ja joustavat, jolloin ne palvelevat kouluaikojen ulkopuolella iltakäytössä eri käyttäjäryhmillä.

Kunta tilaajana kehittää suunnitelmia yhdessä palveluntarjoajien kanssa.

Jyri Olkkonen

– Kilpailullisessa neuvottelumenettelyssä kunta tilaajana kehittää suunnitelmia yhdessä palveluntarjoajien kanssa. Kampuksen lopullinen arkkitehtuuri ja muut suunnittelulliset ratkaisut vahvistuvat vasta tarjouskilpailun voittajan valinnan yhteydessä, kertoo tiedotteessa projektia vetävä Jyri Olkkonen Tuusulasta.

Palveluntuottaja sekä rakentaa että ylläpitää kampusrakennuksen ja vastaa sen olosuhteista noin 20 vuoden ajan. Hankintapäätöksen arvioidaan olevan kunnanvaltuuston käsiteltävänä joulukuussa 2022.

Perusopetuksen on suunniteltu käynnistyvän Rykmentinpuistossa syyslukukaudella 2025. Koulun yhteyteen tulee lisäksi tilat kahdelle esikouluryhmälle. Pihalle tulee lähiliikuntapaikka. Kampusrakennukseen toteutetaan myös taidekokonaisuus. Teosten taiteilijat valitaan erikseen.

Valmistuttuaan monitoimikampus korvaa Hyökkälän ja Hyrylän koulukeskukset sekä Mikkolan koulun perusopetuksen ja vaativan erityisopetuksen.