Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jani Kervinen aloittaa Mestaritoiminta Oy:n toimitusjohtajana toukokuun alussa

Jani Kervinen on valittu Mestaritoiminta Oy:n toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään 2.5. Kervinen on koulutukseltaan rakentamisen tuotantotekniikan insinööri ja työskennellyt Mestaritoiminnassa kymmenen vuotta.

Mestaritoiminta Oy on perustettu 2008 ja työntekijöitä on 61. Järvenpään kaupunki siirsi vuonna 2015 kiinteistöjensä rakennuttamisen ja ylläpidon Mestaritoiminnalle.

Uusi toimitusjohtaja korostaa tiedotteessa yhtiön menestymisen olevan kiinni osaavista ja toimintaan sitoutuneista työntekijöistä.

Meidän toiminta-ajatuksemme on kulkea askel edellä.

– Henkilöstön hyvinvoinnin kautta pystytään varmistamaan myös asiakkaalle paras mahdollinen toiminnan laatu. Töissä pitää olla hyvä fiilis, mikä on työmarkkinoilla yhä suurempi kilpailuvaltti tulevaisuudessa. Hyvinvointi koostuu monista tekijöistä, mutta itse olen korostanut myös pieniä hyvinvoinnin elementtejä; esimerkiksi ystävällisyys ei maksa mitään, kuvailee Kervinen yhtiön tiedotteessa.

Mestaritoiminta tulee Kervisen mukaan jatkossakin kasvamaan ja pitää tärkeänä, että kasvu tapahtuu suunnitelmallisesti. Parhaillaan taloon ollaan rekrytoimassa kahta uutta projektipäällikköä ja yhtä talotekniikan asiantuntijaa.

– Meidän toiminta-ajatuksemme on kulkea askel edellä eli meidän täytyy tietää, mitä markkinoilla tapahtuu ja mitä asioita voidaan tehdä yrityksenä sekä henkilöinä paremmin. Myös digitaalisuuden kehittäminen ja tiedon oikeellisuus on entistä tärkeämpää, jotta saamme jatkossa enemmän reaaliaikaista tietoa päätösten pohjalle, Kervinen pohtii tiedotteessa.

Mestariasunnot ja Mestaritoiminta ovat toimineet paljon yhdessä ja toimivat jatkossakin, mutta lähitulevaisuudessa tullaan selkeyttämään yhtiöiden rooleja.

– On tärkeä, että pidetään jatkossakin tiivis yhteys. Meillä on yhtiöinä paljon yhteisiä toimintoja ja tavoitteita, mutta yhtiöiden omia tavoitteita pitää selkeyttää. Esimerkiksi vastuullisuusraportointia täytyy kehittää eteenpäin nimenomaan Mestaritoiminnan osalta, jotta se saadaan ohjaamaan toimintaamme tehokkaammin, toteaa Kervinen.