Keusote varautuu hoitajajärjestöjen työtaisteluiden jatkumiseen

Keusotessa varaudutaan hoitajien työtaistelun jatkumiseen ja sillä on pitkäkestoisia vaikutuksia Keusoten toimintaan, kertoo Keusote tiedotteessa.

Tämänhetkisen tiedon mukaan Tehy ja Super valmistelevat joukkoirtisanoutumisia. Työtaisteluiden jatkuminen väistämättä heikentää palveluita, Keusote kertoo tiedotteessa.

Ensimmäisen lakon aikana tehtyjä poikkeusjärjestelyjä jatketaan ja tarvittaessa tehdään lisää erityisratkaisuja, jotta kuntalaisten perusterveydenhuollon palvelut pystytään turvaamaan mahdollisimman hyvin, tiedotteessa kerrotaan. Poikkeusjärjestelyin tehtäviä lääkitysten turvakokeita ei peruta, kertoo Keusote.

Mahdollisten joukkoirtisanoutumisten vaikutusten odotetaan olevan lakkoa suuremmat ja vaikuttavan myös sosiaalihuollon palveluihin, Keusote kertoo tiedotteessa.

Keusote varautuu vastaanottamaan lisää Husin osastohoidossa olevia potilaita. Asumispalveluissa varaudutaan ottamaan asiakkaita ylipaikoille. Avopalveluissa keskitytään turvaamaan kiireelliset palvelut.

Keusote kertoo pyrkivänsä toteuttamaan mahdollisimman paljon myös kiireettömiä palveluita, jotta hoitovelka ei kasvaisi kohtuuttomaksi. Keusote pitää mahdollisena, että työtaisteluiden jatkuessa alueella ei ole lainkaan avoinna olevia laboratorio- ja kuvantamispisteitä.

Vaikka hoitajalakko ei jatkunutkaan, ruuhkan purkaminen kestää ja viiveitä on esimerkiksi takaisinsoittopalvelussa, Keusote kertoo.

Husin palvelut vaikeutuvat merkittävästi, jos uudet työtaistelutoimenpiteet toteutuvat, Keusote ennakoi. Keusote pyytää kuntalaisia olemaan yhteydessä ensisijaisesti Keusoteen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut