Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainalaisten vastaanotto alkaa Järvenpäässä vapun jälkeen –  kodintarvikkeiden keräykset käynnistyvät tällä viikolla

Ukrainalaisten vastaanotto alkaa Järvenpäässä vapun jälkeen. Kaupunki kertoi asiasta tiedotteessaan.

Maahanmuuttovirasto on valmistellut toimintamallin, jossa tilapäisen suojelun piirissä olevat henkilöt saavat vastaanottopalvelut kunnassa itsenäisesti asuen.

Toimintamalli mahdollistaa sen, ettei ukrainalaisten tarvitse muuttaa palveluiden takia toiseen kuntaan tai hakea niitä muualta.

Maahanmuuttovirasto on tehnyt sopimuksen asuntopohjaisesta vastaanottokeskustoiminnasta Järvenpäässä vastaanottokeskuspalvelua järjestävän Kotokunta Oy:n kanssa.

Kotokunta vuokraa kaikki kaupungin tähän tarkoitukseen tarjoamat asunnot Auertie 9:n ja Jampan alueella 250 henkilölle.

Asuntojen kalustamisesta ja varustamisesta vastaa Kotokunta Oy.

Kaupunki ja järjestöjen vapaaehtoistyö tukevat vastaanottotyötä vaate- ja tavarakeräyksin ja kotoutumista edistävän toiminnan avulla.

Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että Järvenpään asuntoihin asukasohjaus tapahtuu Kotokunta Oy:n kautta.

Järvenpäässä Kotokunta Oy tuottaa vastaanottopalvelut, joita ovat majoitus, sosiaali- ja terveyspalvelut, vastaanottoraha, tulkkaus sekä vapaaehtoinen paluu kotimaahan.

Keusoten palvelut täydentävät vastaanottopalveluita.

Ohjausta ja neuvontaa antavat Kotokunta Oy:n henkilöstö ja kaupungin Maahanmuuttajatoimisto Verso.

Keräykset käynnistyvät tämän viikon perjantaina ja Ukraina-puoti avaa toukokuussa.

Vaate- ja huonekalujen sekä kodintarvikkeiden keräyksiä sekä Ukraina-puotia koordinoi Ilmarin ilmaistori osoitteessa www.ilmaritori.fi.

Ilmarin toiminta on matalan kynnyksen vapaaehtoistyötä, jossa toimintaperiaate on hyvien tuotteiden kierrätys ilmaiseksi. Kerättävät tuotteet toimitetaan Järvenpäähän saapuville ukrainalaisille ja osa jaetaan Ilmarin ilmaistoritapahtumissa.

Ukrainalaiset voivat noutaa lahjoitettuja vaatteita ja kodintarvikkeita Ukraina-puodista Valtuustokatu 3:sta.

Kaupunki rohkaisee järjestöjä ja yhdistyksiä sekä yksityisiä henkilöitä tutustumaan ukrainalaisiin ja kutsumaan heitä mukaan toimintaan. Kesäkuun aikana kaupunki järjestää ystävyysillan ukrainalaisille ja kuntalaisille.