Suomessa kuoltiin viime vuonna historiallisen paljon: vastaaviin lukemiin päästiin viimeksi 1940-luvulla – "Kuolleisuuden voisi olettaa kasvavan jatkossakin"

Kuolleiden määrän ja yleisen kuolleisuusluvun kasvu oli Suomessa viime vuonna suurinta yli 35 vuoteen. Kuolleita oli yhteensä 57 659, mikä on 2 171 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Kuolleiden määrä ja yleinen kuolleisuusluku ovat olleet vuotta 2021 korkeammalla tasolla viimeksi 1940-luvulla.

– Kuolleisuuden kasvu on tullut erityisesti yli 85-vuotiaiden kuolleisuuden kasvusta. Jos vertaa viime vuotta vuosien 2017–2020 keskimääräiseen kuukausittaiseen kuolleiden määrään, kuolleiden määrät ovat olleet normaalia suurempia toukokuusta lähtien koko loppuvuoden ajan. Marras-joulukuussa kuolleita oli jopa yli 15 prosenttia enemmän kuin vertailuajankohtana eli vuosina 2017–2020 keskimäärin, Tilastokeskuksen yliaktuaari Joni Rantakari kertoo tiedotteessa.

Nuorissa ikäluokissa enemmistö kuolleista oli miehiä. 82-vuotiaissa ja sitä vanhemmissa ikäryhmissä naisia kuoli miehiä enemmän. Tätä selittää naisten suurempi osuus iäkkäimpien joukossa.

– Kuolleiden määrä on kasvanut jo jonkin aikaa, ja merkittävin syy tähän on Suomen ikääntyvä väestörakenne. Suuret ikäluokat vanhenevat. Tämän vuoksi kuolleisuuden voisi olettaa kasvavan jatkossakin, Rantakari sanoo.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut