Keravalainen kansanedustaja Pia Lohikoski: Kotitalouksien energiaremontit eivät saa jäädä tukijärjestelmistä kiinni

Vasemmistoliiton keravalainen kansanedustaja Pia Lohikoski on jatkanut eduskuntatyötään kotitalouksien energiasiirtymän tukien parantamiseksi.

Jättämässään kirjallisessa kysymyksessä Lohikoski nostaa esiin energia-avustusten ja kotitalousvähennysten ulottamisen aurinkoenergiajärjestelmiin.

– Tarvitsemme nyt puhtia ja linjakkuutta tukijärjestelmiimme. Kotitalouksia jää tällä hetkellä tukien ulkopuolelle, vaikka halua energiaremontteihin löytyy. Energiakestävät kodit ovat todella tärkeä askel ilmastotoimissa ja omavaraisuudessa, Lohikoski sanoo.

Energian hinnan nousu on näkynyt monien lompakossa isona lovena. Sota- ja geopoliittisen tilanteen kiristyminen on tehnyt selväksi useimmille, että fossiilisista polttoaineista on irtauduttava nopeammin kuin mitä nykytahti on. Toimia tarvitaan laajalla skaalalla ja nopeasti.

– Uusiutuvat energiamuodot, kuten aurinkoenergia on nyt saatava vahvemmin mukaan tukien piiriin. Energia-avustusten ehtoja ja kotitalousvähennyksen kohdentumista tulee tarkastella niin, että jokaista uusiutuviin siirtyvää kotitaloutta voidaan tukea helposti, Lohikoski sanoo.

Lohikosken aiemmin esiin nostama kotitalousvähennyksen uudistus saatiin läpi hallituksessa muutama viikko sitten, kun öljylämmityksestä siirtymiseen tarkoitettu korotettu kotitalousvähennys laajennettiin maakaasulämmitykseen.

– Vihreä siirtymä on yksi hallituksen päätavoitteista, ja siinä myös kotitalouksilla on merkittävä rooli. Energian kulutuksen vähentäminen ja energiaomavaraisuuden lisääminen vie tavoitetta eteenpäin ja keventää myös kotitalouksien taloudellista taakkaa näinä vaikeina aikoina, Lohikoski toteaa.

Luulin, että hyvinvointialueen poliittisessa valmistelussa on hyvä henki, sanoo Pia Lohikoski

Kuusi keskiuusmaalaista kansanedustajaa pohtii Natoon liittymisen ajankohtaa – "Vain yhtenäinen ja yhteistyötä tekevä länsi voi saada tämän hulluuden loppumaan ja rauhan palaamaan"

Lohikoski: Asumisen hintaa voidaan hillitä politiikalla

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut