Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikon asunto | Uusi kerrostalo nousee Keravan Lapilaan: Mitä aikaisemmin ostopäätöksen tekee, sitä enemmän voi vaikuttaa materiaaleihin

Kuinka sinä nyt tuollaisen asunnon ostat, kun ei ole edes kuoppaa kaivettu? Näin jotkut hämmästelivät Kiinteistömaailma Keravan myyntipäällikkö Mia Kahilalle, kun hän aikanaan osti asunnon uudiskohteesta. Silloin uudiskohteet olivat vähissä, mutta viime vuodet niitä on Keravalla tullut myyntiin tasaiseen ja säännölliseen tahtiin.

Ostotapahtuma rakennusvaiheessa olevan uudiskohteen ja vanhan asunnon tai talon välillä eroaa eniten siinä, että asukas ei pääse konkreettisesti näkemään myytävää kohdetta. Päätökset tehdään kuvien ja välittäjän antamien tietojen perusteella. Kahilan mukaan tämä ei säikäytä ostajia, sillä tänä päivänä havainnekuvat ovat niin hyviä, että niistä näkee jo paljon

– Ostajan kanssa visualisoimme yhdessä. Mietimme minne päin ikkunat näyttävät ja google mapsin avulla tutkimme ympäristöä, Kahila kertoo esimerkkejä siitä, miten kohteeseen tutustutaan.

Hinta tuo toki omat haasteensa.

– Uudiskohteet ovat luonnollisesti aika hintavia, mutta kohteissa on tietty helppous.

Saunoihin yleisesti käytettävä tervaleppä tulee usein Ukrainasta.

Niina Kaukonen

Tällä hän tarkoittaa muun muassa erilaisia turvatakuita ja vakuuksia, joilla ostajan asemaa turvataan ennen ja jälkeen rakentamisen.

Keravalla on nyt ennakkomarkkinointivaiheessa kerrostalo Lapilassa. Asunto Oy Keravan Lukkariin on suunniteltu alkusyksystä rakennettavaksi 35 asuntoa: yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Muuttovalmis talo olisi syksyllä vuonna 2023. Rakentaja on Jalon Uusimaa Oy.

Otetaanpa tarkasteluun A-rapun toisessa kerroksessa sijaitseva asunto numero 14. Kyseessä on 37-neliöinen kaksio.

– Kaksi huonetta, keittiötila ja kylpyhuone, kertoo Jalon Oy asuntomyyntivastaava Niina Kaukonen.

Asunnon kalusteet ovat tehdasvalmisteisia vakiokalusteita ja keittiön taso laminaattia. Työtasoon upotettu 1-osainen pesuallas on komposiittia. Asunnossa on lasitettu parveke, jonka suunta on etelään.

Päätökset rakennusmateriaaleista ovat vielä hieman auki. Siihen vaikuttaa tällä hetkellä myös maailmanpoliittinen tilanne.

– Saunoihin yleisesti käytettävä tervaleppä tulee usein Ukrainasta, ja sen saannissa on vaikeuksia. Tammi tulee samalta suunnalta, Kaukonen kertoo.

Rakennusvaiheessa olevan uudiskohteen asunnon ostaja pääsee itse päättämään asuntonsa materiaaleista ja osin muistakin yksityiskohdista. Mitä aiemmin asunnon ostaa, sitä enemmän voi vaikuttaa.

– Meillä on hintaan kuuluvia materiaalivaihtoehtoja, mutta ostaja voi lisähintaan valita mitä tahansa muutakin niin halutessaan. Tämä tarkoittaa meidän osalta valmiutta joustaa ja löytää uusia ratkaisuja, jotka toimivat myös tuleville asukkaille.

Sarjassa esitellään Keski-Uudenmaan asuntotarjontaa.

35

Asunto Oy Keravan Lukkariin on suunniteltu alkusyksystä rakennettavaksi 35 asuntoa.