Lue lisää näköislehdestä | Ihmiskeskeinen ajattelu näkyy niin tuotantoeläinten kohtelussa kuin metsästyksessä – "Ihminen keskittyy taloudellisen hyödyn maksimointiin", eläinten oikeuksien puolustaja sanoo

Tiede: Filosofi Elisa Aaltolan mukaan ihmiskeskeinen ajattelu näkyy niin tuotantoeläinten kohtelussa kuin metsästyksessä. Eläinten oikeuksia poljetaan taloudellisen hyödyn vuoksi.

– Ihminen keskittyy esimerkiksi taloudellisen hyödyn maksimointiin niin, ettei näe sitä vahinkoa, mitä ympärillä oleville lajeille aiheutuu, hän sanoo.

Uutiset: Suomeen sotaa paenneista ukrainalaisista suurin osa on yksityismajoituksessa. Maahanmuuttoviraston mukaan vastaanottokeskuksissa on kirjoilla noin 17 500 ukrainalaista, joista noin 70 prosenttia on yksityismajoituksessa.

Syntymäpäivä: 70 vuotta täyttävä Ari Vatanen viihtyy hyvin Etelä-Ranskassa mutta kaipaa myös entiselle kotiseudulleen Tuupovaaraan.

Ammatti: Korukivien myynti on Yrjö Salmisen työ ja elämä. Salminen myy korukiviä ja mineraaleja verkkokaupassa, Facebookissa, messuilla, toreilla ja tapahtumissa.

Hautaaminen: Hautakiviä, ristejä ja muistomerkkejä on monenlaisia, mutta villeimpiä ideoita tuskin sulatetaan.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut