Eero ja Saimi Järnefeltin ateljeekoti Suviranta avaa ovensa yleisölle toukokuussa

”Ihana, tyyni päivä jo aamulla lämmin. Kylvimme herneitä aamupäivällä Juho, Laura ja minä. […] Aamiaiseksi oli hernemaa valmis. Juotiin kahvia koivun alla ensi kertaa.” kirjoitti Saimi Järnefelt päiväkirjaansa 23.5.1917.

Samaan tunnelmaan pääsee eläytymään taiteilijakoti Suvirannan opastetuilla kierroksilla toukokuusta elokuuhun tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin kello 11.00 ja kello 12.30.

Suviranta on arkkitehti Usko Nyströmin suunnittelema vuonna 1901 valmistunut taitekattoinen taiteilijahuvila ja osa Tuusulanjärven kuuluisaa taiteilijayhteisöä.

Eero Järnefelt perheineen asui talossa vuosina 1901–1917, minkä jälkeen rakennus toimi perheen kesähuvilana. Talo on ollut Järnefeltien suvun omistuksessa kolmen sukupolven ajan, ja se huokuu kodikasta tunnelmaa.

Talossa on Järnefeltin itsensä taloa varten veistämiä kalusteita sekä taidetta lattiasta kattoon saakka. Taloa ympäröi suuri vehreä puutarha täynnä ikivanhoja tammia, hedelmäpuita ja perennapenkkejä, tontilta löytyy myös hyötypuutarha ja savusauna järven rannalla.

Nykyään Suvirannan omistaa Järvenpään kaupunki, mutta se on edelleen asuttu koti, jonka vuoksi talossa vierailu on aina ennakkoon varattu opastettu kierros.

Järvenpään taidemuseon kesänäyttely Ihmisille ja kuoriaisille – Puutarhan salaisuus esittelee Eero Järnefeltin värikylläisiä teoksia, joiden aiheena on Suvirannan puutarhan kukkaloisto.

Eero ja Saimi Järnefeltin ateljeekodin opastukset varataan etukäteen Vellossa. Kohteeseen otetaan myös ryhmämatkailijoita, matkanjärjestäjiä pyydetään ottamaan yhteyttä etukäteen. Opastusmaksu sisältyy pääsylipun hintaan tai Museokortilla.

Vierailu kohteessa on aina opastettu kierros, johon varataan paikka vello.fi/jarvenpaanmuseopalvelut/suviranta-sivustolla. Maksullinen tai Museokortti. Ryhmävaraukset nrosta 040 315 2181 tai suviranta@jarvenpaa.fi

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut