Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kasvitarinassa kerrotaan joulutähdestä ja sen omasta huoneesta

Leena Väyrynen sai jouluna 2018 sain komean joulutähden lahjaksi.

"Tavallisesti joulutähti pudottaa lehtensä ja kuolee pois talven aikana liian kuivan ilman ja vähäisen valon vuoksi. Mutta tämä yksilö alkoi tehdä uutta lehteä ja voi vallan erinomaisesti. Niinpä annoin sen kasvaa muiden viherkasvien kanssa kesän yli.

Elokuun lopussa otin joulutähden lyhytpäiväkäsittelyyn. Muutenhan se ei meidän oloissamme alkaisi kukkia. Yläkerrassamme on huone, jossa on pimennysverhot, joten huoneen sai aivan pimeäksi.

Ostin kasvivalon ja ajastin sen valottamaan kasvia 11 tuntia vuorokaudessa. Muut ajat huoneessa oli aivan pimeää. Ovessa oli lappu, joka kielsi menemästä huoneeseen pimennyksen tunteina. Näin joulutähdelle sain päivän lyhyemmäksi kuin yön.

Kolmisen kuukauden kuluttua latvoihin oli jo alkanut kehittyä kukan alkuja; ensin kuitenkin ilmestyi jo punaiseksi värittyneitä ylälehtiä. Jouluna kukka oli jo upea.

Seuraavana keväänä leikkasin varret noin 40 senttimetrin korkuiseksi. Kukka alkoi tehdä runsaasti tanakkoja varsia ja vihreitä lehtiä. Kesän hoidon jälkeen syksyllä alkoi taas lyhytpäiväkäsittely.

Tuloksena suuri kauniisti kukkiva joulutähti. Sama hoito toistui viime syksynä ja kukkien runsaus oli entistä upeampaa. Kukkiikohan meillä ensi joulunakin sama joulutähti?

Kasvitarinat-sarjassa julkaistaan lukijoiden lähettämiä kertomuksia kodin kasveista.