Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toivon ja rauhan musiikkipainotteinen toimintapäivä JoutsikkiFest avaa ovia Jampassa

Jampassa järjestetään 18. toukokuuta musiikkipainotteinen toimintapäivä. Ilmainen tapahtuma järjestetään Perhetalo Joutsikissa, Aluetuvalla, Rekikadun kerhohuoneistossa ja yhteisöviljelyalueella. Tapahtumakokonaisuus kerää yhteen päivään monenlaista hauskaa tapahtumaa eri-ikäisille.

Perhetalo Joutsikin pihalavalla esiintyy Megasakki-lastenmusiikkiyhtye kello 10.30. Megasakki on uusi yhtye, joka tarjoilee kaikenikäisille kuulijoilleen parasta rytmimusiikkia: Soulia, Funkkia, RnB:tä, Hip Hoppia.

Kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että menevän musiikin ja oivaltavien sanoituksien äärellä viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin, eikä vanhemmillakaan ole välttämättä ihan niin kiire kotiin kesken keikan!

Monilta klubeilta tuttu DJ. Harvest soittaa menomusiikkia laidasta laitaan kello 12 alkaen.

Seurakunta hoitaa lastentarvike- ja vaatekirpputoria Joutsikissa kello 10–14. Nuorisopalveluiden Ulkonuorkka kutsuu nuorisoa kello 15 alkaen.

Joutsikin tapahtuma on juonnettu ja siellä kuullaan muun muassa jamppaverkostolaisten ajatuksia Jampasta. Makkaran paisto alkaa kello 13.

Puutarhuri Suvi Lehtosen ideaa yhteisöviljelmästä Jamppaan tukevat Järvenpään seurakunta ja kaupunki, ja viljelmä perustetaan Rekikadun ja Haltianpolun kulmaan vanhalle päiväkodin tontille.

Rauhaa symboloivia auringonkukan siemeniä jaetaan alueen asukkaille, koululaisille, ikääntyneiden palvelutaloihin ja päiväkoteihin. Siemenet voi tulla kylvämään tapahtumapäivänä talkoilla perustettuun auringonkukkapeltoon, jonka seurakunta siunaa tapahtumassa.

– Kutsumme kaikki mukaan kasvattamaan toivoa ja rauhaa tällä tapahtumalla. Haluamme muistuttaa yhteisöllisyyden luomasta toivosta ja turvasta kaikkina aikoina, kiteyttää Suvi Lehtonen tiedotteessa tapahtumapäivän olemuksen.

Puutarhuri on paikalla yhteisöviljelyalueella klo 15–18. Tällöin voi tehdä kasvilava-varauksen tulevalle kasvukaudelle. Puutarhuri opastaa myös lavaviljelyn perustamisessa ja auringonkukan siementen kylvössä.

Iltaa Rekikadulla kello 18–20 emännöi Station Järvenpää kello, jonka keskiviikkoillan avoimet ovet ovat erityisesti nuorten ja perheiden suosiossa.

Yhteiskävelyt lähtevät tasatunnein kello 10, 12 ja 14 Joutsikista. Kävelyreitti on vastapäivään aluekarttaan piirrettyä reittiä pitkin, ja matkan varrella pistäydytään Aluetuvalle kahville tai ruokailemaan. Reitin varrella voi piipahtaa myös Rekikadulla. Reitiltä löytyy kaikkiaan kuusi runorastia.

Setlementti Louhelan ovet Aluetupaan ovat auki, ja ruokaa on tarjolla kello 11–13. Myös yhteiskävelyillä pistäydytään Aluetuvalle kahville tai lounaalle.

Aikataulu täydentyy mm. Joutsikin Facebookissa ja Järvenpään tapahtumakalenterissa: