Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuusulanjärven Meidän Festivaaliin kova kiinnitys: Grammy-palkinnolla palkitut artistit esiintyvät heinäkuussa – "Samaan aikaan kuulostaa tutulta ja täysin uudelta"

Yhdysvaltalainen laulaja-säveltäjä-viulisti Caroline Shaw sekä lyömäsoitinyhtye Sō Percussion esiintyvät kamarimusiikkiin keskittyvällä Meidän Festivaalilla heinäkuussa.

Uusimman taidemusiikin airueet Shaw ja Sō Percussion sekoittavat musiikissaan sarjallisuutta, minimalismia, folkia ja klassista musiikkia notkeasti ja genrerajoista piittaamatta.

Shaw on tunnettu muun muassa nuorimpana musiikin Pulitzer-palkinnon vastaanottajana sekä monipuolisista yhteistöistään läpi yhdysvaltalaisen musiikkimaailman. Shaw vierailee Suomessa nyt ensimmäistä kertaa.

Kamarimusiikkikenttää riemulla 2020-luvulle ravistelevan Sō Percussionin Eric Cha-Beach, Josh Quillen, Adam Sliwinski ja Jason Treuting ovat soittaneet yhdessä yli 20 vuotta, ja heidän yhteissoittoaan on kuvattu telepaattiseksi.

Sō Percussionin ja Caroline Shawn hämmästyttävän saumattomasta yhteistyöstä on syntynyt kaksi albumia, joista ensimmäinen Narrow Sea palkittiin vastikään Grammy-palkinnolla.

– Ennakkoluuloton eri musiikkityylien lainaaminen yhdistettynä omiin musiikillisiin näkyihin luo mitä mahtavinta musiikkia, joka samaan aikaan kuulostaa tutulta ja täysin uudelta, kuvaa Meidän Festivaalin taiteellinen johto Kamus-kvartetti tiedotteessa.

Festivaalin isoimmalla lavalla Järvenpää-talossa kuullaan 28.7.2022 heidän pelotonta, omaleimaisen virtaavaa musiikkiaan niin Narrow Sea -albumilta kuin joukon seuraavalta julkaisulta Let the Soil Play It’s Simple Part. Shaw sekä Sō Percussion esiintyvät festivaalilla läpi festivaaliviikon yhdessä ja erikseen.

Meidän Festivaali järjestetään 24.–30.7.2022 Tuusulanjärven ympäristössä. Festivaali päälava sijaitsee Järvenpää-talossa.

Meidän Festivaali (ent. Tuusulanjärven kamarimusiikki) on kulttuuritapahtuma, joka on toiminut vuodesta 1997 lähtien.

Lisätiedot: https://meidanfestivaali.fi/.