Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Sodan uhrit haluavat tulla kuulluiksi, sanoo tutkija – "Myös auttamisen halu on suuri, se on lohdullista"

Tiede: Sotakokemukset eivät unohdu koskaan, mutta niiden kanssa voi oppia elämään. Kulttuurintutkija Kirsi Laurén Itä-Suomen ylipistosta muistuttaa, että kaikkein tärkeintä on saada puhua kokemuksistaan muiden kanssa ja kuulla, että myös viralliset tahot tunnustavat tapahtumat.

Hän muistuttaa, että meillä on nykyisin aiempaa enemmän mahdollisuuksia auttaa sodan uhreja.

– Myös auttamisen halu on suuri. Se on lohdullista, Laurén sanoo.

Uutiset: Uutissuomalainen kysyi eduskuntaryhmien puheenjohtajilta, pitäisikö Suomen lopettaa venäläisen energian ostaminen odottamatta EU-tason ratkaisua. Näköislehti kertoo, miten ryhmyrit vastasivat.

Ihmissuhteet: Suomalaisista useampi kuin joka toinen on viimeisen vuoden aikana kokenut itsensä yksinäiseksi ainakin joskus, ja yksinäisyyttä kokeneista yli puolet kertoo sen jatkuneen yli vuoden ajan.

Huumori: Koomikko Jukka Lindström kehuu poliitikkoja huumorintajuisiksi, mutta on silti valmis sivaltamaan heitä ankarastikin.

– Satiiri voi olla joskus jopa kohtuutonta, mutta silti se kuuluu mielestäni sananvapauden piiriin. Poliittinen satiiri on oma pieni osansa sananvapautta, hän sanoo.

– Jos joku haluaa yhteiskunnan jossa ei naureta valtaapitäville, voi siirtyä asumaan joitakin satoja kilometrejä itään.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!