Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hovioikeuskin hylkäsi Jari Leivon syytteet: HOK-Elanto-pomo sai liikekumppaneilta 200 000 euroa tyttärien ratsastukseen, eivät olleet lahjuksia

HOK-Elannon entisen kiinteistöjohtajan Jari Leivon sekä liikekumppaneiden lahjussyytteet kaatuivat myös hovioikeudessa.

Syyttäjä vaati Leivolle tuomiota lahjusrikoksesta, sillä tämä oli saanut HOK-Elannon liikekumppaneilta syytteen mukaan noin 200 000 euroa rahaa, joka oli mennyt tyttärien ratsastuksen tukemiseen. Oikeudessa puidut tapaukset ajoittuivat vuosiin 2005–2012.

Syytteen mukaan liikekumppanit olivat lahjoittaneet rahaa, jotta kiinteistöjohtaja suosisi heitä kiinteistöyksikön toimeksiannoissa ja sopimuksissa. Leivon mukaan kyseessä oli hänen tyttäriensä sponsorointi.

Hovioikeus ei löytänyt näyttöä siitä, että kiinteistöjohtaja olisi päättänyt sopimuksista syytteessä tarkoitetun konsultin kanssa HOK-Elannon edun vastaisesti tai että hän olisi puuttunut osuuskunnassa tehtyihin suunnittelija- ja urakoitsijavalintoihin.

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tapaan, että kiinteistöjohtajan pyytämiin ja osuuskunnan liikekumppaneiden maksamiin rahoihin ei ole näytetty liittyneen suosimistarkoitusta. Hovioikeus ei pitänyt maksuja oikeudettomina etuina eli lahjuksina.

Muokattu 29.4.2022 klo 11.07: Lisätty Leivon nimi.