Viikon asunto | Rintamamiestalo Haarajoella odottaa uusia asukkaita, mutta suuren tontin mahdollinen työmäärä saattaa karkottaa osan ostajaehdokkaista

Haarajoella myynnissä olevaa rintamamiestalo on omalla tavallaan harvinaisuus. Se johtuu tontin koosta; sitä on peräti 1529 neliön verran.

– Tämän kokoisia tulee enää harvoin myyntiin, sillä tontit alkavat olla Järvenpäässä lohkottu, kertoo Roof LKV:n kiinteistövälittäjä Antti Ravea.  

Äkkiseltään luulisi, että oma iso tontti tarkoittaisi paljon kiinnostuneita ostajaehdokkaita. Niin se ei kuitenkaan välttämättä ole. Moni ostaja haluaa nykyään pienemmän tontin, sillä se tarkoittaa luonnollisesti vähemmän töitä.

– Mietimmekin tontin lohkomista, mutta päädyimme kuitenkin myymään sen näin. Tontti on itseasiassa jo kerran lohkottu. 1940 ja 50-luvuilla rintamamiestalojen tontit olivat aivan valtavan kokoisia.

Tähän saisi vielä vaikka toisen talon.

Tontilla sijaitsee 68-neliöisen päärakennuksen lisäksi 81 neliön kokoinen talousrakennus, joka kaipaa jo hieman isompaa remonttia tai jopa purkua. Itse rintamamiestalo on sellaisenaan muuttovalmis.

– Talo on nykyisen myyjän toimesta isosti remontoitu. Hän osti talon vuonna 2012. Sähköt, käyttövesiputket ja viemärit on uusittu. Keittiö ja kylpyhuone on kokonaan remontoitu ja kaikki sisäpinnat käyty läpi. Sisäpuolelle on tehty lisäeristystä, ja vesikatto on uusittu, Ravea listaa.

Ravea sanoo, että tämän ikäisiä rintamamiestaloja tulee enää suhteellisen harvoin myyntiin, sillä monet niistä remontoitiin väärin 70-80 -luvuilla, mistä syystä ne jouduttiin purkamaan. Muun muassa ilmanvaihdossa tehtiin virheitä, jotka johtivat homeongelmiin.

– Talot tehtiin liian tiiviiksi ja ilmanvaihtoa ei osattu ajatella ja suunnitella. Talot oli kuitenkin alun perin suunniteltu painovoimaiseen ilmanvaihtoon, mutta ne modernisoitiin niin, että ne menivät pilalle.

Nyt myynnissä oleva talo säästyi tältä kaikelta. Sinne tuli sisävessa vasta 70-luvulla  ja kunnallistekniikka nykyisen myyjän toimesta.

– Kellaria ei ole vieläkään otettu asuinkäyttöön, eikä sinne ole tehty näille taloille tyypillistä sauna-kylpyhuoneosastoa Tämä talo ei ole kokenut monen muun rintamamiestalon tavoin kosteusrasitusongelmaa.

Kaavan mukaista rakennusoikeutta tontilla on yhteensä 325 neliötä, mikä tarkoittaa, että vaikka talousrakennuksenkin säästäisi, olisi rakennusoikeutta vielä 176 neliötä.

– Tähän saisi vielä vaikka toisen talon, Ravea sanoo.

Sarjasssa esitellään Keski-Uudenmaan asuntotarjontaa.

325

Tontilla on jäljellä vielä näin monta neliötä rakennusoikeutta.

Fakta

Osoite: Lehmustie 31, Järvenpää.

Myyntihinta: 239 000 e.

Käyttöönottovuosi: 1947, talousrakennus valmistunut 1945.

Rakennusmateriaali: puu, betoni, peltikatto.

Päärakennuksessa huoneita: 3h+k+kph/wc+aula.

Kerrokset: 1-2/2.

Asuintilojen pinta-ala: n. 68 m² .

Muut tilat: n. 81 m² (talousrakennus). Lisäksi kellarissa tekninen tila ja varastotilaa.

Ilmanvaihtojärjestelmä: painovoimainen.

Lämmitysjärjestelmä: öljy, Ilmalämpöpumppu, vesikiertoinen patterilämmitys.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut