Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Sairauteen on lääke, jota Raila Riikonen ei saa – "Raha merkitsee enemmän kuin ihmisen hyvä elämä"

Terveys: Harvinaista geenivirhettä kantava Raila Riikonen on aina ollut toisten avun varassa.

Riikonen on mukana potilasjärjestö SMA Finlandissa, jonka mielestä sopiva lääke kuuluu kaikille tautia sairastaville. Terveydenhuollon palveluvalikoimaneuvosto (Palko) on rajannut, että lääkettä voi saada vain osa sairastavista lapsista. Riikonen ei siis lääkettä saa.

– Vuosien mittaan on käyty keskustelua, kuka lääkettä saa, kun se on niin kallis. Tuntuu hirveältä, että päättäjien mielestä raha merkitsee enemmän kuin ihmisen hyvä elämä.

Vappu: Etelässä on yhä lumilaikkuja, ja talvisia vappuja on nähty ennenkin. Tavallisena vappuna lumiraja kulkee Meri-Lapista Pohjois-Karjalaan.

Ajassa: Pentti Henttonen tietää, että sisun tutkiminen on hankalaa. Tutkija pilkkoo sisun hyödylliseksi ja haitalliseksi.

Muisto: Samantha Fox villitsi Suomessa 35 vuotta sitten. Poptähden Suomen-vierailu vuonna 1987 aloittaa Sunnuntaisuomalaisen Hän kävi täällä -sarjan.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!