Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kävimme täällä | Vellikellon kesän kilkatusta on odotettu Järvenpäässä – suosittu kahvila avasi jälleen ovensa

Tätä on selvästi odotettu. On vappupäivä ja kahvila Vellikello on avannut ovensa talven jäljiltä ensi kertaa.

Asiakkaita valuu sisään tasaisena virtana. Osa siirtyy nauttimaan herkkunsa ulos luonnon helmaan, osa jää sisälle aistimaan vanhan vilja-aitan tunnelmaa.

– Ihmiset pitävät tästä miljööstä. Monet sanovat, että täällä on hyvä feng shui. Tila on aika iso, mutta tunnelma silti intiimi. Minulle on sanottu, että kun tulee vaikkapa työpäivän jälkeen tähän, niin täällä jotenkin rauhoittuu, kertoo kahvilan yrittäjä Pauliina Jurmu.

Se ilahduttaa Jurmua, sillä juuri se on ollut tavoite alusta asti.

Jurmu halusi luoda kahvilan, joka tarjoaa kokonaisvaltaisen elämyksen kaikille aisteille; herkulliset tuotteet, miellyttävä äänimaailma ja rauhoittava, kauniilta näyttävä ja tuoksuva ympäristö.

Kaikki kahvilan leivonnaiset ovat Jurmun itsensä valmistamia.

Monet sanovat, että täällä on hyvä feng shui.

Pauliina Jurmu

Niihin hän on keräillyt ideoita muun muassa ulkomaan matkoilta. Esimerkki sellaisesta on kesällä myyntiin tuleva ranskalainen vadelmakakku. Jurmu sanoo sen olevan hyvin lähellä alkuperäistä tuotetta, jota hän nautti Pariisissa.

Kahvilan suosikkituote on silti varsin suomalainen.

– Korvapuustejani kehutaan jopa Järvenpään parhaiksi, Jurmu hymyilee.

Myös mustikkakukolla ja mokkaunelmalla on vakiintunut fanikunta.

– Mokkaunelma on brita-tyyypinen kakku, jossa on sisällä kahvin makuinen täyte. Se ja raikas mansikka ovat ihana kombinaatio. Meillä on myös paljon gluteenittomia tuotteita. Juomina on kahvin ohella eri teelaatuja ja limonadeja sekä mustikkamehua. Kesällä myyntiin tulee myös itsetehty omena-inkiväärijuoma. Vellikello on koulujen päättymiseen saakka auki vain viikonloppuisin.

Kesäkuusta eteenpäin kahvila on auki keskiviikosta sunnuntaihin. Ovet sulkeutuvat syksyllä, mutta joulun alla kahvila on auki kolmena viikonloppuna.

– Meillä on täällä kesäisin taidenäyttelyitä yläkerrassa. Niitä kannattaa tulla katsomaan, Jurmu houkuttelee.

Jokelalaiset Tuula ja Juha Suuronen ovat monet kerrat ajaneet kahvilan ohi, mutta valitettavasti aina niin, että se on ollut kiinni. Tällä kertaa ohikulkumatka tuotti tulosta, ja pariskunta pääsi testaamaan kahvilan antimet.

– Harrastamme kahviloita, ja meille on kova juttu se, että tuotteet ovat itsetehtyjä, sitruunakakkua nautiskeleva Juha Suuronen toteaa.

Tuula Suuronen valitsi mokkaunelman.

–Nämä ovat molemmat huippuhyviä, hän kiittelee.

Myös miljöö saa isot kiitokset.

– Aika harvassa ovat ne kahvilat, joissa pääsee hyvin ulos ja ympäristö on näin mukava. Tulemme varmasti uudestaan, molemmat vakuuttavat.