Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kasvitarinassa ihmissuhde päättyy, sairaala suljetaan mutta kaktus sen kuin kukoistaa

Raija Mallon sai pojaltaan kaktuksen tämän elämäntilanteen muuttuessa.

"Parikymppinen poikani tuli kotiin pieni kaktus hellästi kainalossaan. "Äiti, meillä meni Sarin kanssa välit poikki. Voisitko hoitaa tätä kaktusta, kunnes löydän uuden asunnon".

Ero ensimmäisestä tyttöystävästä teki kipeää. Siitä on nyt yli kolmekymmentä vuotta. Nykyinen kaktus on varmaan ensimmäisen lapsenlapsenlapsi. Kaktuksen perillisiä ovat saaneet serkut ja ystävät.

Välillä poika asui ulkomailla ja äiti hoiti kaktusta. Kauimmaksi kaktuksen pari oksaa lähti Saksaan. Sieltä saan vuosittain ennen joulua valokuvan kaktuksen kehittymisestä.

Ongelmana on, että kaktus kasvaa liian suureksi ja on mietittävä, mitä sille pitäisi tehdä. Koska asun Kellokoskella soitin muutama vuosi sitten Kellokosken sairaalan puutarhurille, ja tarjosin kaktusta sairaalan tiloihin. Ei kestänyt tuntiakaan, kun puutarhuri tuli apulaisen ja isojen puukärryjen kanssa ja niin kaktus muutti sairaalaan.

Puutarhuri lupasi asettaa sen paraatipaikalle kaikkien iloksi. Ennen lähtöä hän kuitenkin leikkasi minulle oksan jatkumon säilymiseksi. Missä lienee nyt kaktus, kun sairaala on tyhjillään.

Vieressäni oleva kaktus kuitenkin kukoistaa. Kesäisin se nauttii ulkoilmasta parvekkeella ja kerää voimia uuteen kukoistukseen. Vaatimaton se on. Altakasteluruukkuun kerran parissa viikossa vettä, niin se on tyytyväinen. Poikakin on taas Suomessa, mutta ei ole vielä varma, onko uudessa kodissa sopivaa paikkaa kaktukselle ja kaipa tunnesidekin siihen on jo väljähtänyt.

Nyt pitäisi etsiä sille taas uusi paraatipaikka. Mistähän löytyisi, tietääkö joku? Luonnollisesti edellyttäen, että saan jälleen oksan kasvatettavaksi."

Kasvitarinat-sarjassa julkaistaan lukijoiden lähettämiä kertomuksia kodin kasveista.