Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kasvitarina kertoo miten Espanjan matkan ihastus toi pasuunakukat Nooran elämään

Noora osti pasuunankukan taimen facebookista. Miten kotiutuminen lähti käyntiin?

"Ostin viime keväänä Facebookin marketplacesta viidellä eurolla pasuunakukan taimen. Kiinnostuin taimesta kun muistin, että muinoin Espanjan matkalla äitini kanssa ihasteltiin lähes kaksimetristä pasuunamaisen komeasti kukkivaa puuta.

Rouva Riihikalliosta möi muutamaa pasuunakukan taimea, jotka olivat kaksi keppiä maitopurkissa, ja joissa oli muutama pieni lehti.

En ollut tutustunut tällaiseen kasviin lähemmin. Kasvi oli kevään ikkunalla ja varhain kävi ilmi, että sen kasvu on hyvin nopeaa.

Vaihdoin muutamaan kertaan isompaan ruukkuun ja lopulta kun kasvi meni ulos 60 senttimetrin ruukussaan.

Kasvi kasvoi kasvamistaan ja tarvitsi paljon vettä. Loppujen lopuksi kasvi oli noin 150 senttimetriä korkea. Lannoitin alkukesästä kerran kanankakalla ja se oli siinä.

Heinäkuussa varsiin kasvoi vihreitä pitkulaisia alkuja jotka muistutti pieniä kurkkuja ja avautuessaan ne olivat valtavan hienot noin 20 senttimetrin mittaisia kukkia. Lämmin kesä oli hyväksi Välimeren kasville ja vettä se kaipasi ämpärillisen joka päivä.

Pasuunakukka kukki runsaasti ja kaiken lisäksi vielä kahteen kertaan, kunnes ilmojen kylmetessä se oli turvallisinta viedä autotalliin turvaan. Minun oli pakko lyhentää muutamaa oksaa jotta se mahtui tavaroiden sekaan . Ikkunan edestä sille löytyi paikka ja kastelin sitä noin kerran viikossa. Hämmästyksekseni se kukki vielä kahdella isolla kukalla marraskuussa!

Leikkaan kasvia reippaammin tänä keväänä ja koitan juurruttaa samanlaisia ’keppejä’. Leikkelin tammikuusta lähtien noin 20 sentin mittaisia paloja ja laitoin vesilasiin ja juuretkin kasvoivat nopeasti.

Nyt minulla on kahdeksan samanlaista ihan hulluna kasvavaa pasuunakukkaa. Toivottavasti saan saman ilon näistä kuin viime kesänä, mutta siis kahdeksankertaisena."

Kasvitarinat-sarjassa julkaistaan lukijoiden lähettämiä kertomuksia kodin kasveista.