Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mediat: Suomen Venäjä-mielisten automielenosoitus on vaakalaudalla: osallistujat pohtivat aseistautumista – "Minulla on haulikko"

Etelä-Suomen Media kertoi aiemmin tällä viikolla Rufi-yhdistyksestä, joka on suunnitellut järjestävänsä pääkaupunkiseudulla autokulkueen Venäjän voitonpäivänä. MTV:n tietojen mukaan autokulkueen oli tarkoitus lähteä liikkeelle sunnuntaina aamukymmeneltä.

Nyt kulkueen järjestäminen on hyvin epävarmaa. Poliisi kommentoi MTV Uutisten haastattelussa, että tapahtumasta jätetty ennakkoilmoitus on sittemmin peruttu. Suojelupoliisi kiinnostui aiemmin Venäjä-mielisten kulkueesta ja ilmoitti seuraavansa sitä tarkasti.

Samoin MTV Uutisia on lähestynyt venäläistaustainen nainen, joka on lähettänyt materiaalia ryhmästä, jossa on suunniteltu autokulkueen toimintaa. On käynyt ilmi, että osallistujat ovat olleet kiinnostuneita aseistautumaan.

– Otetaanko aseita mukaan, eräs keskustelija kyselee.

– Joo voidaan ottaa aseita mukaan. Minulla on haulikko.

Venäläistaustainen nainen painottaa haastattelussa, että ryhmään osallistuvien puhe ukrainalaisista on äärimmäisen aggressiivista.

– Ryhmässä demonisoidaan ukrainalaisia. Heitä haukutaan, vähätellään ja uhkaillaan. Nauretaan sille kuinka Ukrainassa haudataan, pahoinpidellään ja murhataan ihmisiä.

Myös Yle on seurannut tapahtumasta käytävää keskustelua sen suunnitteluryhmässä. Keskustelijat ovat hermostuneita mahdollisista suomenvenäläisistä vastamielenosoittajista.

– Täytyy heti lyödä, jotta nuo ****** heräävät ja näkevät totuuden, eräs kirjoittaa kulkuetta vastustavista suomenvenäläisistä.