Valtteri puksuttaa Pienoisjunatreffeille Helsingistä Hyvinkäälle, kyytiin pääsee myös Järvenpäästä

Suomen Rautatiemuseolla Hyvinkäällä järjestetään lauantaina 14.5. Pienoisjunatreffit -tapahtuma, jonne voi matkustaa dieselvetoisen perinnejuna Valtterin kyydissä. Tämä entisaikojen juna lähtee Helsingin päärautatieasemalta kello 9.45. Matkustajia otetaan kyytiin myös Tikkurilassa ja Järvenpäässä. Paluujuna lähtee Rautatiemuseolta kello 14.10.

Pienoisjunatreffit on kaikenikäisille suunnattu viikonlopputapahtuma, joka kokoaa Suomen Rautatiemuseoon taidokkaasti rakennettuja pienoisrautateitä, mallinrakentajien työnäytöksiä sekä alan kauppiaita, kuvaillaan museon tiedotteessa. Useiden pienoisrautatieyhdistysten lisäksi yksittäiset harrastajat ovat esittelemässä omia pienoismallejaan ja -ratojaan, joiden esikuvina on suomalaisia ja ulkomaalaisia kohteita. Museon työpajatilassa voi kokeilla omatoimisesti pienten junien askartelua.

Veturina keulalla jylisee myymäläautonakin tunnettu dieselveturi Dr13 vuosimallia 1965.

Pakarituvan kahvikioskissa museon puistossa on tarjolla pientä suolaista ja makeaa syötävää sekä virvokkeita. Vanhan ajan markkinatunnelmaa puistoon tuovat karjalaiset markkinat lauantaina klo 10–15. Pienoisjunatreffit on avoinna lauantaina 14.5. klo 10–17 ja sunnuntaina 15.5. klo 10–16.

Liput Perinnejuna Valtteriin voi ostaa museon verkkokaupassa. Etukäteen ostettavat matkaliput sisältävät sisäänpääsyn museoon ja Pienoisjunatreffit -tapahtumaan.

Perinnejuna Valtterin kyydissä voi tehdä aikamatkan kolmelle eri vuosikymmenelle. Sen kyydissä voi matkustaa 1940-luvun kolmannen luokan päivävaunussa, oman aikakautensa modernissa 1950-luvun kahvilavaunussa tai muistella menneitä 1970-luvun lähiliikennevaunussa. Veturina keulalla jylisee myymäläautonakin tunnettu dieselveturi Dr13 vuosimallia 1965.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut